Το υπέρλαμπρο μακιγιάζ μιας παραμυθένιας νύφης

nufi-makigiaz
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια κορυφαία bridal make up artist εξηγεί πώς θα φτιάξετε ένα νυφικό look που όλοι θα θαυμάσουν και θα θυμούνται για καιρό.

«Το μακιγιάζ του γάμου πρέπει να κάνει κάθε νύφη να μοιάζει με τον εαυτό της, αλλά στην πιο τέλεια εκδοχή της», λέει η Kristina Gaspera, η πιο φημισμένη bridal make up artist στο Λονδίνο (και σταθερή νικήτρια του διαγωνισμού The Wedding Industry Awards τα τελευταία χρόνια) «Δεν είναι στιγμή για να δοκιμάσετε καινούργιες ιδέες ή εκκεντρικά στιλ -όσο εντυπωσιακά κι αν είναι. Στόχος είναι να αναδείξετε τη φυσική σας ομορφιά στο έπακρο», λέει η Gaspera, δίνοντας τις 10+1 καλύτερες συμβουλές που ακούσατε ποτέ για μια επιδερμίδα και ένα μακιγιάζ που θα απογειώσει την όψη σας τη μέρα του γάμου.

1. Ο πρώτος και βασικός κανόνας: μην φορέσετε make-up με αντηλιακά φίλτρα γιατί θα βγείτε πολύ χλωμή στις φωτογραφίες -ή θα δείχνετε ασορτί με το χιονάτο νυφικό.

2. Απλώστε ένα primer κάτω από τη  βάση του μακιγιάζ για να τονώσετε τη λάμψη του προσώπου σας.

3. Μια shimmer πούδρα σε μπεζ απόχρωση, ελαφρώς πασπαλισμένη σε όλο το πρόσωπο, το ντεκολτέ και τους ώμους, θα σας χαρίσει μια πριγκιπική ακτινοβολία.

4. Αν ο γάμος είναι βραδινός προτιμήστε μια ροζ παλέτα. Κραγιόν, πούδρα για τα μάγουλα και σκιές ματιών σε ροζ αποχρώσεις συνδυασμένα με μακιγιάζ προσώπου σε τόνους κίτρινους ή μπεζ δημιουργούν ένα φανταστικό αποτέλεσμα σε κάθε νύφη.

5. Μην υπερβάλλετε με το μακιγιάζ των ματιών. Αποφύγετε τις σκληρές μάσκαρα και τις ψεύτικες βλεφαρίδες και περιοριστείτε σε σκιές που αναδεικνύουν το χρώμα των οφθαλμών σας. Για τους μαύρους κύκλους, αρκεί λίγο concealer και οπωσδήποτε, μείνετε μακριά από μακιγιάζ ματιών με glitter.

6. Δοκιμάστε μια στρώση από μαύρο ή σκούρο καφέ υγρό μολύβι στο πάνω βλέφαρο. Είναι ένα τρικ που ανασηκώνει το μάτι και, επιπλέον, δεν θα σας φύγει με τον ιδρώτα ή τα… δάκρυα (χαράς).

7. Το χρώμα του μακιγιάζ πρέπει να είναι ένα τόνο πιο δυνατό από το φυσικό σας τόνο. Αυτό ισχύει για τα φρύδια, τα μάγουλα και τα χείλη και όχι για τη βάση.

8. Μετριάστε την  υπερβολική φωτεινότητα του concealer ή της βάσης του make-up ταμπονάροντας το πρόσωπο με μια πούδρα, ώστε να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες γυαλάδες την ώρα της φωτογράφισης.

9. Δείξτε προτίμηση σε ροζ χρώμα κραγιόν -είναι υπέροχο για νύφη και πολύ ασφαλές. Τα ουδέτερα, τα έντονα κόκκινα και τα καφέ κραγιόν είναι εξαιρετικές επιλογές για κάθε άλλη περίσταση, αλλά όχι για μια νύφη που θέλει να καμαρώνει αργότερα για το άλμπουμ του γάμου της.

10. Αν χρησιμοποιήσετε μολύβι χειλιών, φροντίστε να είναι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν. Και για να διαρκέσει περισσότερη ώρα το χρώμα, αφού περάσετε με το μολύβι τις άκρες των χειλιών γεμίστε και το σώμα των χειλιών σας μ’ αυτό. Στο τέλος, απλώστε και μια έξτρα πλούσια στρώση από το κραγιόν.

+ 1. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, έχετε μαζί σας το κραγιόν και την πούδρα για γρήγορα φρεσκαρίσματα. Τα πολλά φιλιά, ο χορός και το φαγητό θα σας αφήσουν «γυμνή» στο πρόσωπο.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ