Από αύριο θα κυκλοφορείτε ξανθιά! Είστε έτοιμες;

apo-aurio-tha-kukloforeite-ksanthia-eiste-etoimes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι επαγγελματικές συμβουλές για να κάνετε την πιο δραστική αλλαγή στην εικόνα σας, αποκτώντας το απόλυτο χρώμα-φετίχ στα μαλλιά σας.

«Μπορώ να κάνω οποιαδήποτε γυναίκα ξανθιά», λέει η Rita Hazan, colorist διασημοτήτων στη Νέα Υόρκη, στο επώνυμο σαλόνι της οποίας έχουν εκπληρώσει την... ξανθή φιλοδοξία τους, διάσημες γυναίκες σαν την Beyonce και την Jenifer Lopez. Φυσικά, για δραστικές αλλαγές σαν αυτές των συγκεκριμένων μελαχρινών σταρ, η επαγγελματική βοήθεια από τα χέρια και τις γνώσεις μιας ειδικής colorist είναι υποχρεωτική. Όμως, υπάρχουν μερικές νέες μέθοδοι βαφής τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι, επιτυγχάνοντας παρόμοια αποτελέσματα. Είτε επιχειρήσετε μόνη σας μια τέτοια τεχνική, είτε, τελικά, προστρέξετε σε επαγγελματική βοήθεια, μάθετε από πριν μερικά πολύτιμα μυστικά:

- Αν τα μαλλιά σας είναι μαύρα: Το ξανθό πάνω σε μαύρο δημιουργεί ένα εντυπωσιακό εφέ, αρκετά σικ και  μοντέρνο ταυτόχρονα. Αλλά καλύτερα να επιλέξετε μια επαγγελματία colorist να το κάνει. «Το μαύρο είναι το δυσκολότερο χρώμα για τέτοια δραστική αλλαγή», λέει η Hazan και συμπληρώνει: «Ο κίνδυνος βρίσκεται στο να μεταμορφωθείτε σε κοκκινομάλλα αντί για ξανθιά και αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν θέλετε».

Όσον αφορά στην ξανθή απόχρωση που πρέπει να στοχεύσετε, αυτή πρέπει να είναι κάτι μεταξύ σε σκούρο χρυσό και μεταλλικό ξανθό, σύμφωνα με την Negin Zand, μια διάσημη colorist με έδρα το Χόλιγουντ. «Επίσης, το ξανθό χρώμα πρέπει να ξεκινά μερικά εκατοστά μετά τη ρίζα, έτσι ώστε να μην δημιουργεί μια ψεύτικη εικόνα σε σχέση με τη μελαχρινή επιδερμίδα σας. Και όσο προχωράτε προς τις άκρες, τόσο το φωτίζετε με μέτρο», προσθέτει.

-Αν τα μαλλιά σας είναι καστανά: «Τα καστανόξανθα είναι μια εύκολη περίπτωση, ακόμη και για να επιχειρήσετε την αλλαγή μόνη σας στο σπίτι», λέει η Hazan, σημειώνοντας ότι μπορείτε να τολμήσετε έως και δυο τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό σας. «Δεν θα μεταμορφωθείτε σε κατάξανθη ντίβα, αλλά θα καταφέρετε ένα λαμπερό αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει», τονίζει.

 Για πιο δραστικές επιλογές επισκεφθείτε ένα σαλόνι κομμωτικής. «Ζητήστε ένα highlight το οποίο να ξεκινά λίγο μετά τη ρίζα και κορυφώνεται η λάμψη όσο πλησιάζει τις άκρες», συμβουλεύει η Zand, προτείνοντας να προσθέσετε λίγη σκούρα ξανθή βαφή στις ρίζες, μόνο αφού έχετε δει ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα στα υπόλοιπα μαλλιά.

- Αν τα μαλλιά σας είναι κόκκινα: «Τα φυσικά κόκκινα μαλλιά, συνήθως, μετατρέπονται σε υπέροχα ξανθά, αρκεί να μην επιλέξεις μια πλατινέ απόχρωση ή κάτι παρόμοιο, το οποίο θα δείχνει υπερβολικά ξεπλυμένο», τονίζει η Hazan. Είναι κάτι που μπορείτε να πετύχετε με σχετική ασφάλεια στο σπίτι, ενώ τόσο η Hazan  όσο και η Zand λατρεύουν το ζεστό ξανθό, επειδή αναδεικνύεται με μοναδική αρμονία πάνω σε ένα κόκκινο μαλλί. Για πιο φωτεινό αποτέλεσμα, προσθέστε έξτρα λάμψη σε διάσπαρτες τούφες που βρίσκονται κοντά στο πρόσωπο.

- Αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ξανθά: Θα πίστευε κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο ιδανικό, επειδή απλά η μόνη σας υποχρέωση είναι η συντήρηση του χρώματος ή μια σχετική αναβάθμιση της φωτεινότητας. Όμως, οι ειδικοί λένε ότι τα φυσικά ξανθά είναι συνήθως λεπτά και ευαίσθητα μαλλιά, συνεπώς κάθε χρωματική ή τεχνική εργασία πρέπει να λαμβάνει χώρα κάτω από την επίβλεψη ενός επαγγελματία κομμωτή και colorist. «Ακόμη και σε περιπτώσεις αληθινά κατάξανθων γυναικών, η επιπλέον λάμψη από μια βαφή πρέπει να είναι ανύπαρκτη κοντά στη ρίζα», τονίζει η Hazan. Γι’ αυτό, μείνετε στις έξτρα φωτεινές ανταύγειες στο υπόλοιπο μέρος των μαλλιών -ειδικά πίσω από το πρόσωπο- και φτάστε στα όρια του πλατινέ όσο πλησιάζετε τις  άκρες των μαλλιών, συμβουλεύει.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ