Οι πιο περιζήτητες κούρες ομορφιάς της σεζόν

gunaika-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες που προτείνουν οι ειδικοί για ολική επαναφορά της λάμψης και της υγείας της επιδερμίδας σας μετά το καλοκαίρι.

Οι Μεσογειακές γυναίκες είμαστε πολύ τυχερές. Το εύκρατο κλίμα βοηθά την επιδερμίδα να περνά από τις «σκληρές» εποχές -όπως το καλοκαίρι και ο χειμώνας- διαμέσου ηπιότερων περιόδων προσαρμογής, με συνέπεια να δίνεται χρόνος στην επιδερμίδα να ανακτά τις αντοχές της. Χωρίς όμως τις κατάλληλες θεραπείες, η αποκατάσταση των ζημιών καθυστερεί πολύ.Ο κανόνας λέει ότι δεν πρέπει καμιάς εποχή του έτους να παραμελείτε την φροντίδα της επιδερμίδας σας, ωστόσο, μετά το καλοκαίρι οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Παρακάτω, θα βρείτε τις πιο κατάλληλες θεραπείες στο ιατρείο ή στο ινστιτούτο αισθητικής, που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε ταχύτερα αποτελέσματα στην επαναφορά της λάμψης και της αίσθησης υγείας  στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό: Μια από τις πρώτες στη λίστα σας πρέπει είναι η ενυδάτωση με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, κατά την οποία μικρά τσιμπήματα με πολυβιταμινούχα σκευάσματα προσφέρουν άμεση ενυδάτωση, λάμψη και σφριγηλότητα, εντελώς ανώδυνα με απόλυτη ασφάλεια. «Για ακόμη πιο επείγουσες περιπτώσεις αφυδάτωσης μαζί με την μεσοθεραπεία προτείνεται και η έγχυση υαλουρονικού οξέος, ενισχύοντας την υγεία  της επιδερμίδας και βελτιώνοντας τις ρυτίδες γήρανσης, γεμίζοντάς τες», λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

 Φωτοδυναμική θεραπεία PDT: Είναι μια πραγματικά εξελιγμένη μέθοδος η οποία καταπολεμά ακμή, ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες και δυσχρωμίες, χάρη σε σε ειδικές λάμπες LED, που ενεργοποιούν φωτοευαίσθητες ουσίες, δηλαδή συστατικά τα οποία απλώνονται πάνω στην επιδερμίδα και κάτω από την λάμπα. Όπως τονίζει η Μαίρη Φιλιππαίου, ειδικός στην ιατρική αισθητική και ιδιοκτήτρια του MF Day Spa, με τη φωτοδυναμική θεραπεία το δέρμα αναγεννιέται και απελευθερώνεται από βακτηρίδια, δυσχρωμίες και ρυτίδες. «Επιπλέον, επιδρά και στο ανοσοποιητικό σύστημα, καταπραΰνοντας τυχόν φλεγμονές και επιταχύνοντας τις διαδικασίες επούλωσης, ενώ δρα και στο λεμφικό σύστημα διεγείροντας την αποβολή των τοξινών. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πιο ήρεμο, λείο, ελαστικό και νεανικό», λέει η ειδικός.

Τοπική θεραπεία λεύκανσης Spot Away: Το χειρότερο πρόβλημα από μια μελαγχρωματική κηλίδα, είναι η... ίδια κηλίδα που υποχωρεί το χειμώνα, αλλά μόλις ο ήλιος εντείνει την δράση του την επόμενη άνοιξη, επανέρχεται στην επιφάνεια δημιουργώντας μια εμμένουσα κατάσταση που δύσκολα εξαλείφεται. Όμως, υπάρχει μια θεραπεία που εξαλείφει μόνιμα το πρόβλημα. Η Spot Away είναι μια τοπική θεραπεία λεύκανσης και περιλαμβάνει στην σύνθεση της ενεργά λευκαντικά συστατικά (κοζικό οξύ, αζελαικό οξύ, κιτρικό οξύ, ασκορβικό οξύ, αρβουτίνη, δεοξυαρβουτίνη, kudzu symbiozone), που δρουν σε όλα τα επίπεδα της σύνθεσης και του μεταβολισμού της μελανίνης, έχοντας στην ουσία μια πολύπλευρη αντιμετώπιση. Αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο εύκολης και γρήγορης εφαρμογής, η οποία ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος.«Είναι γεγονός, ότι με την Spot Away, οποιαδήποτε επιφανειακή μελαγχρωματική βλάβη θεραπεύεται μέχρι και 85%, ενώ στις εν τω βάθει μελαγχρωματικές βλάβες, εκεί δηλαδή όπου υπάρχει ελαττωματικό γονίδιο το οποίο συνεχίζει να δημιουργεί πρόβλημα, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας φτάνει έως και το 65%, χωρίς τον κίνδυνο επανεμφάνισης», τονίζει η αισθητικός Αγγελική Αργύρη, ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου αισθητικής,  Skin Matters.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ