Ενημερωθείτε για τα βιολογικά και βιο-ομοειδή προϊόντα στην Ελλάδα

biosimilars
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24/9 για τα βιολογικά και βιο-ομοειδή προϊόντα στη χώρα μας.

Το μοναδικό one-day event για τα Biosimilars με τίτλο «Τα βιολογικά & βιο-ομοειδή προϊόντα και ο ρόλος τους στην Ελλάδα» έρχεται στις 24 Σεπτεμβρίου από το Health Daily και την Boussias Communications, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται για 2η χρονιά και εστιάζει στις πολιτικές των κανονιστικών, αποζημιωτικών, νομικών πλαισίων που άπτονται της πρόσβασης στα βιολογικά όμοια προϊόντα, γνωστά και ως βιο-ομοειδή, δηλαδή τα προϊόντα αυτά που μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα εγκεκριμένα βιολογικά και έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αγορά και τις πολιτικές που ακολουθούν οι Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής για την αύξηση της πρόσβασης και της χρήσης βιο-ομοειδών προϊόντων.

Η πρόσβαση των ασθενών σε ασφαλείς, αποτελεσματικές και καινοτόμες θεραπείες αλλά και η εξοικονόμηση πόρων αποτελεί σημαντικό στόχο για όλα τα συστήματα υγείας. Καθώς αυξάνεται η διαθεσιμότητα και η χρήση των βιο-ομοειδών φαρμάκων τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα να μειωθεί το συνολικό κόστος της δημόσιας φαρμακευτικής περίθαλψης και να αυξηθεί η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

Ωστόσο, η αύξηση αυτή εξαρτάται, εν μέρει, από τις αποφάσεις των εμπλεκομένων μερών σχετικά με την παροχή, πληρωμή ή και την ασφαλή χρήση των προϊόντων αυτών. Η συνεχιζόμενη συνεργασία των ενδιαφερομένων μερών, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η ανασκόπηση της τρέχουσας και νέας κυβερνητικής πολιτικής απαιτούνται για τη βελτιστοποίηση της απορρόφησης βιολογικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των βιο-ομοειδών. Παρά τα πιθανά οφέλη των βιο-ομοειδών, ορισμένοι παράγοντες μπορούν να περιορίσουν την πρόσληψή τους.

Το συνέδριο στοχεύει να διερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση βιολογικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των βιο- ομοειδών, στην Ελλάδα. Αφού προσδιορίσει τα εμπόδια, οι διαδικασίες θα επικεντρωθούν σε συζητήσεις πολιτικής και στρατηγικής για την αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων.

Οι στόχοι του συνεδρίου

  • καθορισμός βασικών ζητημάτων και προκλήσεων στην αγορά για βιολογικά προϊόντα και βιο-ομοειδή
  • προσδιορισμός του ρόλου και της ευθύνης των Επαγγελματιών Υγείας, των υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής, των φαρμακευτικών εταιρειών, των πληρωτών σχετικά με τα βιολογικά και βιολογικά ανάλογα φάρμακα και
  • εντοπισμός δράσεων ή πολιτικών που μπορούν να αναλάβουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη βελτιστοποίηση της ασφαλούς και αποδοτικής χρήσης των βιολογικών και των βιο-ομοειδών.

Info
http://www.biosimilarsconference.gr