Τρεις αλλαγές στην κουζίνα που θα βοηθήσουν στη δίαιτα

psugeio-kouzina-diaita
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Εκτός από το τι βάζετε στο πιάτο σας, παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα στην απώλεια βάρους. Δοκιμάστε για αρχή τα τρία παρακάτω και δείτε πόσο θα σας βοηθήσουν.

Οργανώστε το ψυγείο σας
Αν τα συρτάρια του ψυγείου σας δεν σας βολεύουν να τα ανοίγετε συχνά -κάτι που εξαρτάται και από το πόσο χαμηλά ή ψηλά βρίσκονται- τότε προτιμήστε να βάλετε εκεί ανθυγιεινές τροφές, ώστε να μην τις βλέπετε και τοποθετήστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας σε ορατά σημεία, ώστε να σας ωθούν να τα καταναλώσετε.   

Διακοσμήστε όμορφα την κουζίνα σας
Το φαγητό που ετοιμάζουμε στο σπίτι είναι αδιαμφισβήτητα πιο υγιεινό από αυτό που παραγγέλνουμε έξω, γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε τη μαγειρική διαδικασία πιο απολαυστική και ευχάριστη. Προμηθευτείτε καδράκια, κεράκια και διακοσμητικά που σας εμπνέουν και διακοσμήστε την κουζίνα σας έτσι ώστε να σας δημιουργεί την επιθυμία να φάτε εκεί κι όχι στον καναπέ ή στο πόδι.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και ψηλότερα ποτήρια
Σύμφωνα με έρευνα του Cornell University, τα μεγαλύτερα πιάτα οδηγούν σε κατανάλωση μεγαλύτερων μερίδων. Έχοντας υπόψη μας ότι πάντα προσπαθούμε να τελειώσουμε αυτό που έχουμε στο πιάτο μας, τα μεγάλα πιάτα μας προσθέτουν θερμίδες χωρίς να το θέλουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα ποτήρια: πίνουμε λιγότερο από ένα ψηλό ποτήρι, απ’ ό,τι από ένα φαρδύ. Γι’ αυτό, βάλτε μπρος για νέες αγορές.