Δέκα θρεπτικές τροφές με ελάχιστες θερμίδες για να «κόψουν» την πείνα

soupa-ntomatas-gkaspatso
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Οι ειδικοί του dietzone.gr μας δίνουν τη λύση για τις ημέρες που πεινάμε λίγο παραπάνω, αλλά δεν θέλουμε να φάμε ανεξέλεγκτα.

Όλοι έχουμε μέρες που η όρεξή μας αυξάνεται κατακόρυφα και παρ’ όλο που τρώμε παραπάνω, τελικά τίποτα δε μας χορταίνει. Τρώγοντας όμως παραπάνω, πέρα από το γεγονός ότι δεν καλύπτεται η πείνα μας, αυξάνονται οι προσλαμβανόμενες θερμίδες, κάτι που αν δεν το προσέξουμε, θα αυξηθεί το σωματικό μας βάρος. Γι’ αυτό το λόγο σήμερα θα σας δώσουμε 10 επιλογές τροφών με ελάχιστες θερμίδες για να καταναλώνετε τις δύσκολες αυτές μέρες για να φάτε άφοβα και να χορτάσετε, αλλά παράλληλα και να σας αποτρέψουν από το να καταναλώσετε άλλες πιο ανθυγιεινές επιλογές.

Δείτε λοιπόν τις 10 αυτές τροφές και προμηθευτείτε τις άμεσα:

1. Σούπες 
Οι σούπες που έχουν ως βάση τα λαχανικά είναι από τις πιο ιδανικές υγιεινές επιλογές για να απολαύσετε ένα ελαφρύ γεύμα. Σκεφτείτε μόνο ότι μια κούπα με σούπα από λαχανικά έχει μόνο 30 θερμίδες. Μεγάλη προσοχή όμως, μην επιλέξετε τις σούπες που περιέχουν πρόσθετα λιπαρά, κρέμες και βούτυρο.

2. Νούντλς κολοκυθιού 
Μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε τα κλασσικά μακαρόνια με νουντλς κολοκυθιού, έτσι ώστε να χορτάσετε πιο γρήγορα, μειώνοντας σημαντικά των αριθμό των θερμίδων που θα προσλάβετε, καθώς ένα κολοκύθι περιέχει μόνο 30 θερμίδες.

3. «Ρύζι» από κουνουπίδι 
Το ρύζι είναι απαραίτητο στη διατροφή μας, καθώς είναι πολύ θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο. Όταν όμως βρεθείτε εντός των ημερών που πρέπει να μειώσετε δραστικά τις θερμίδες σας, προτιμήστε το ρύζι από κουνουπίδι, καθώς έχει μόνο 19 θερμίδες ανά μερίδα των 75 γραμμαρίων. Απίστευτο;

4. Μη αμυλούχα λαχανικά 
Στα μη αμυλούχα λαχανικά συγκαταλέγονται το μπρόκολο και το αγγούρι, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να μας χορταίνουν γρηγορότερα, και παράλληλα έχουν ελάχιστες θερμίδες (για την ακρίβεια κυμαίνονται από 23 έως 41 ανά λαχανικό).

5. Ρυζογκοφρέτες
Μια ρυζογκοφρέτα έχει μόνο 50 θερμίδες και μπορείτε να τις πάρετε παντού μαζί σας ή ακόμη και να φτιάξετε ένα χορταστικό σάντουιτς με αυτές χωρίς να σας ενδιαφέρουν τόσο οι θερμίδες, αφού έχουν λίγες και αποτελούν υγιεινή επιλογή σαντουιτς αν προσέξετε τα πρόσθετα υλικά!

6. Αυγά 
Τα αυγά είναι από τα πιο διαδεδομένα superfoods που υπάρχουν κι αυτό γιατί τα οφέλη τους για τον οργανισμό μας είναι πολλαπλά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και πρωτεϊνες και δεν έχουν πολλές θερμίδες, αν αναλογιστείτε ότι 2 αυγά έχουν μόνο 112 θερμίδες και είναι ιδανικό γεύμα, καθώς θα σας επιφέρει άμεση πληρότητα!

7. Kιμάς χωρίς λίπος 
Ο κιμάς αν και λίγο παρεξηγημένος, περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που θα σας προσφέρουν ενέργεια και παράλληλα πληθώρα πρωτεϊνών που σας προκαλέσουν κορεσμό πιο άμεσα. Ιδανική επιλογή αποτελεί ο άπαχος κιμάς γαλοπούλας που περιέχει 94 θερμίδες ανά ποσότητα 65 γραμμαρίων, αλλά και ο κιμάς άπαχου μοσχαρίσιου με 111 θερμίδες ανά 65 γραμμάρια πάλι.

8. Ποπ κορν 
Τα ποπ κορν τα σπιτικά, αποτελούν ένα θρεπτικό, ελαφρύ και υγιεινό σνακ που θα σας χορτάσει με ποιοτικό τρόπο. Για παράδειγμα, μια κούπα χωρίς αλάτι και λάδι έχει μόνο 28 θερμίδες!

9. Ψητό ψάρι 
Τα ψητά ψάρια αποτελούν ιδανική επιλογή για τις μέρες που πεινάτε παραπάνω, καθώς σας δίνουν 96 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Απλά καλό είναι να τα ψήσετε με ελάχιστο λάδι και καθόλου αλάτι, αλλά με μπαχαρικά για να μην είναι άγευστα.

10. Φρούτα 
Τα φρούτα όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τη διατροφή και το σώμα σας. Προτιμήστε όσα ανήκουν στην κατηγορία των μούρων, αλλά και των εσπεριδοειδών, τα οποία έχουν πολύ λίγες θερμίδες και αποφύγετε όσο μπορείτε τα τροπικά. Πιο συγκεκριμένα, μια μερίδα μούρα έχει 52 θερμίδες, ενώ μια μπανάνα 90. Βλέπετε ποια είναι η διαφορά;

Φάτε άφοβα παραπάνω λοιπόν τις μέρες που έχετε αυξημένη όρεξη, απλώς φάτε τις σωστές τροφές!

 www.dietzone.gr