Βαρεθήκατε τις κλασικές υφές; Υπάρχουν νεότερες και καλύτερες

barethikate-tis-klasikes-ufes-yparxoun-neoteres-kai-kaluteres
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η αίσθηση ενός καλλυντικού πρέπει να είναι εξίσου ελκυστική με τα αποτελέσματά του. Αν δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί γιατί υπάρχουν τόσες νέες διαφορετικές υφές, διαβάστε εδώ.

Για να γίνει ευκολότερη, πιο αποτελεσματική και, ναι, πιο διασκεδαστική η εφαρμογή, τα προϊόντα ομορφιάς εξελίσσονται αποκτώντας πολλές περισσότερες υφές από τις κλασικές κρέμες και λοσιόν που γνωρίζατε και έχετε αγαπήσει μέχρι σήμερα. Ο Jacob Stanley, επικεφαλής εκπαίδευσης της Mecca Cosmetica (ένας από τους πιο γνωστούς εμπορικούς κολοσσούς στην παγκόσμια βιομηχανία καλλυντικών), λέει ότι όλα αποτελούν μέρος της αιώνιας αναζήτησης για το νέο.

«Μια βασική τάση στη σύγχρονη κοσμετολογία είναι οι υφές που έχουν την ιδιότητα να μεταμορφώνονται με κάποιο τρόπο, με πιο δημοφιλείς τις κατηγορίες των powder cleansers που μετατρέπονται σε μια ομαλή πάστα ή τα jellies που μετατρέπονται σε γάλα ή κρέμα», λέει ο Stanley και εξηγεί τις διαφορετικές ιδιότητες που έχει κάθε νέα υφή που απλώνετε στην επιδερμίδα σας.

Πούδρα: Δεδομένου του ιστορικού της (οι γκέισες χρησιμοποιούσαν σκόνη ρυζιού για τον καθαρισμό της επιδερμίδας τους), δεν θα λέγαμε ότι η υφή της πούδρας είναι νέο προϊόν, ωστόσο αξίζει να εξερευνήσετε τις δυνάμεις καθαρισμού και ήπιας απολέπισης που διαθέτουν τα powder cleansers.

Jelly: Μια από τις πιο ισχυρές καινοτομίες που έφερε στην παγκόσμια αγορά η κορεάτικη τάση ομορφιάς (K-Beauty) είναι τα προϊόντα που μοιάζουν με ζελέ και τα οποία έχουν εξαπλωθεί παντού με τη μορφή καθαριστικών, ενυδατικών, ακόμη και προϊόντων για τα μαλλιά. Η υφή των jellies είναι πολύ πιο ελαφριά από του κλασικού gel και είναι σχεδιασμένη για να ενυδατώνει καλύτερα την επιδερμίδα, με ταχύτερη απορρόφηση και μηδαμινή αίσθηση γυαλάδας.

Glitter: Μια μάσκα προσώπου δεν αρκεί πλέον να έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα στο βάθος της επιδερμίδας, αλλά πρέπει να χαρίζει ταυτόχρονα και εντυπωσιακή λάμψη, με τα φύλλα χρυσού και τις ολογραφικές μάσκες με glitter ή ακόμη και πολύτιμους λίθους να είναι η νέα τάση. «Δεν είναι πιθανό ότι η λάμψη θα έχει κάποιο θεραπευτικό όφελος», λέει ο Stanley, «αλλά το γεγονός ότι οι γυναίκες διασκεδάζουν με την περιποίηση του δέρματός τους απλώνοντας glitter μάσκες, συμβάλει στην ενθάρρυνση της απόκτησης μιας καλύτερης σε ποιότητα επιδερμίδας».

Φυσαλίδες: Τα προϊόντα που αφρίζουν έχουν από παλαιότερα χρησιμοποιηθεί σε λοσιόν καθαρισμού, αλλά οι νέες φόρμουλες είναι πολύ πιο ευγενικές με την ευαίσθητη επιδερμίδα και δεν δημιουργούν ερεθισμούς, προσφέροντας βαθύτερη αίσθηση καθαριότητας.

Water-gel: Μια ελαφριά υβριδική ουσία που γλιστράει σαν βελούδο και είναι γεμάτη με ενυδατικό υαλουρονικό οξύ, έδωσε το έναυσμα να δημιουργηθούν σειρές περιποίησης της επιδερμίδας με πολλαπλάσια οφέλη από τις τυπικές κρέμες ή λοσιόν ενυδάτωσης. Οι παραλλαγές περιλαμβάνουν φόρμουλες από καρπούζι, εκχύλισμα αλόης, βιταμίνη C και, φυσικά, υαλουρονικό οξύ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ