Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής θα τιμηθεί για 13η χρονιά

diatrofi-ugieini
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Οι εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής δεν θα λείψουν ούτε φέτος, αφού η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της διοργανώνει ολοήμερo διαδραστικό event.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO). Φέτος θα εορταστεί για 13η φορά στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «Βελτιώνω τη διατροφή μου: 365 ημέρες υγείας!»

Η φετινή άνευ προηγουμένου διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/10 ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Επισιτισμού – Διατροφής στον Πεζόδρομο της οδού Δραγάτση (πλατεία Κοραή, πλησίον Δημοτικού θεάτρου) στον Πειραιά και θα περιλαμβάνει τόσο πρωινές εκδηλώσεις, όσο και βραδινές.

Στο πλαίσιο των πρωινών εκδηλώσεων, επιστήμονες Διατροφολόγοι μέλη της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δραγάτση στον Πειραιά με στόχο:

  • Πραγματοποίηση ΔΩΡΕΑΝ Λιπομέτρησης και αξιολόγηση Βασικού Μεταβολισμού, μέσω ειδικών διαγνωστικών συσκευών
  • Διεξαγωγή Σωματομετρήσεων
  • Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος και ενημέρωση για ενδεχόμενο διατροφικό κίνδυνο
  • Ενημέρωση σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών - μεγάλων
  • Διατροφικές συμβουλές του κοινού σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες
  • Διανομή ειδικά σχεδιασμένου εγχειρίδιου Διατροφής

Επίσης, θα προσφέρονται δωρεάν προϊοντικά δείγματα σε όλους τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο της βραδινής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ενημέρωση και Cocktail Party στο DARLING - The bar (Ιακώβου Δραγάτση 8, Πειραιάς). Αναλυτικά:

  • Ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες.
  • Cocktail Party με πολλές εκπλήξεις και happenings.
  • Διανομή Διατροφικού Kit με προϊόντα χορηγών

Η φετινή γιορτή της διατροφής έχει άκρως ενημερωτικό χαρακτήρα και θα διεξαχθεί μέσω πολλαπλών δρώμενων και events με τη συμμετοχή πολυάριθμων διαιτολόγων - διατροφολόγων. Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος είναι δωρεάν και τις εκδηλώσεις αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του πλήθος κόσμου και εκλεκτές προσωπικότητες του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

Info
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Πεζόδρομος οδού Δραγάτση (πλατεία Κοραή, πλησίον Δημοτικού θεάτρου), Πειραιάς
16/10