6 λάθη στο μακιγιάζ που σας μεγαλώνουν

6-lathi-sto-makigiaz-pou-sas-megalonoun-lathi-sto-makigiaz-pou-sas-megalonoun
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι ίσως ακολουθείτε κινήσεις ομορφιάς που σάς προσθέτουν χρόνια; Μάθετε τι λάθος κάνετε και πώς θα το αποφύγετε.

«Εργαλείο» ομορφιάς και γοητείας από την αρχαιότητα, το μακιγιάζ καλύπτει ατέλειες, τονίζει τα δυνατά σημεία ενός προσώπου κάνοντάς τα ακόμη πιο ωραία, δίνει λάμψη, χαρίζει αυτοπεποίθηση. Όμως, κάποιες φορές η προσπάθειά σας να ακολουθήσετε όλες τις νέες τάσεις στο μακιγιάζ δεν είναι τόσο επιτυχημένη και καταλήγετε με το αντίθετο αποτέλεσμα -δείχνετε κουρασμένες, άτονες και πολλές φορές μεγαλύτερες από την πραγματική σας ηλικία. Συνήθως συμβαίνουν δύο τινά, είτε δεν έχετε κάνει τη σωστή επιλογή προϊόντων, είτε η τεχνική που εφαρμόζετε δεν αποδίδει. Δείτε, λοιπόν, τα λάθη που κάνετε πιο συχνά.

Κραγιόν σε πολύ σκούρους τόνους: Όταν επιλέγετε πολύ σκούρα κραγιόν και δεν τα ανανεώνετε συχνά και έγκαιρα, στεγνώνουν, σχηματίζοντας ακαλαίσθητες κηλίδες στα χείλη, αφαιρώντας από τα χείλη τον φυσικό τους όγκο. Το κατάλληλο μολύβι κα ιπινέλο χειλιών θα εμποδίσει το κραγιόν να ξεφύγει από το περίγραμμα βάφοντας το δέρμα γύρω από τα χείλη. Ο συνδυασμός lip liner σε σκούρο τόνο στη βάση και μια στρώση ενυδατικό κραγιόν σε nude απόχρωση εγγυώνται το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι αποχρώσεις του μοβ: Οι σκιές σε χρώματα σκούρο μενεξεδί, μπλε και μοβ, χρειάζονται προσοχή στην επιλογή και την εφαρμογή ώστε να μην δείχνουν ξεπερασμένα, σαν απομεινάρια στυλ περασμένων δεκαετιών. Αν καλύπτουν όλο το μήκος του βλεφάρου, «βαραίνουν» το μάτι και μεμιάς το πρόσωπο δείχνει συνολικά κουρασμένο. Ο συνδυασμός σκούρας μοβ ή μπλε σκιάς στην εξωτερική πλευρά και αρκετούς τόνους πιο ανοιχτής που θα φωτίσει την εσωτερική πλευρά του βλεφάρου είναι ιδανικός.

Πολλή ένταση στο κάτω βλέφαρο: Η έντονη μαύρη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες και τα σκούρα μολύβια στο εσωτερικό του βλεφάρου είναι ξεπερασμένη τάση. Επιπλέον, προσθέτει χρόνια στις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Η μεν μαύρη μάσκαρα δίνει έμφαση στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια, ενώ το μολύβι «κλείνει» το μάτι, κάνοντας το να δείχνει μικρότερο. Το σκούρο μπορντό είναι το νέο μαύρο! Αυτή η απόχρωση είναι η καλύτερη επιλογή για να τονίσετε τη νεανικότητα των ματιών σας, αφού κάνει αντίθεση με κάθε χρώμα ίριδας και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Σχεδιάστε μια γραμμή με τη σκιά σύρριζα στις βλεφαρίδες και μετά μουντζουρώστε την με το δάχτυλο για πιο ατημέλητο αποτέλεσμα. Τελειοποιήστε το βλέμμα σας με την κλασική μαύρη μάσκαρα και δείξτε φρέσκιες και λαμπερές όλη μέρα.

Foundation σε αφυδατωμένη επιδερμίδα: Δεν θα καταφέρετε να καλύψετε αποτελεσματικά τις ατέλειες, όπως οι έντονοι πόροι, οι διχρωμίες ή ακμή, αν δεν φροντίζετε καθημερινά ώστε η επιδερμίδα σας να είναι ενυδατωμένη. H τακτική απολέπιση και o καθημερινός καθαρισμός θα βοηθήσουν το foundation να στρώσει σωστά και το πρόσωπό σας να λάμπει. Επιπλέον, ένα primer πριν, θα «γεμίσει» τις λεπτές γραμμές κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει νεανική και αψεγάδιαστη.

Υπερβολική λάμψη: Τα ρουζ ή οι πούδρες με glitter συνήθως δεν κολακεύουν, εκτός αν χρησιμοποιούνται διακριτικά και με σύνεση. Αυτού του είδους οι σκιές, ειδικά σε έντονες αποχρώσεις, έπειτα από κάποια ώρα συχνά «σπάνε» και διασκορπίζονται σε ολόκληρο το πρόσωπο. Επίσης, οι γωνίες και τα κοψίματα που δημιουργείτε με προϊόντα σε μπρονζέ αποχρώσεις πολλές φορές προσθέτουν περιττή γυαλάδα. Φωτίζετε το πρόσωπό σας ελαφρώς, είτε ψηλά στα μάγουλα, είτε στο καπάκι του βλεφάρου με nude αποχρώσεις και σε μικρή ποσότητα.

Όριο στην πούδρα: Είναι ένα προϊόν που φορώντας το με εμμονή μετά τα 30-35, τονίζει αρκετά ακόμα και τις πιο λεπτές γραμμές και ρυτίδες του προσώπου και το κάνει να δείχνει αφυδατωμένο. Η πούδρα ενδείκνυται μόνο για μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες, αφού κάνει συχνά τις ξηρές να φαίνονται χλωμές, χωρίς ζωντάνια.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ