Πώς θα αποκτήσετε το βελούδινο σώμα που ονειρεύεστε, τώρα!

pos-tha-apoktisete-to-beloudino-soma-pou-oneireueste-tora
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Επιστημονικές λύσεις, ειδικές θεραπείες και έξυπνα τρικ, όλα εδώ.

Υπάρχουν στιγμές που θέλετε το δέρμα του σώματός σας να δείχνει θεϊκό: καθαρό, λείο, απαλό, μεταξένιο. Αυτό συνήθως συμβαίνει κάθε φορά που εκτίθεστε χωρίς ρούχα σε προσωπικές στιγμές, ή πρόκειται να κυκλοφορήσετε σε κοινή θέα μέσα σε ένα άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα -αρκούντως κοντό, εξώπλατο και με βαθύ ντεκολτέ. Σε κείνες ακριβώς τις στιγμές, τυχόν αδυναμίες του δέρματός σας θα σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ άβολα. Αλλά, υπάρχουν λύσεις για κάθε περίσταση.

Το καμουφλάζ: Η make up artist Mary Greenwell, συμβουλεύει: «Αν μιλάμε για μια έκτακτη εμφάνιση με πολλά μέρη του σώματος ελεύθερα από ρούχα, μπορείτε να  ισορροπήσετε πρόσκαιρα τον τόνο του δέρματος του σώματος με εκείνο του προσώπου σας, φροντίζοντας να έχετε απλώσει μια μπρονζέ πούδρα παντού –ώμοι, λαιμός, ντεκολτέ, πλάτη, πόδια».

 Η πρόληψη: Ο διάσημος δερματολόγος Dr. Harold Lancer, κοιτάζοντας τη μεγάλη εικόνα, προτείνει μια ολική αντιμετώπιση για ένα βελούδινο δέρμα από το πιγούνι μέχρι τους αστραγάλους: «Το μυστικό για ένα διαρκώς λαμπερό και βελούδινο δέρμα σώματος βρίσκεται στη σωστή φροντίδα. Η απολέπιση μια ή δυο φορές τη  βδομάδα, η ενυδάτωση με μια πλούσια κρέμα και μια μαλακτική κούρα στα δύσκολα σημεία, όπως είναι οι αγκώνες και τα γόνατα, είναι επιτακτική».

Η έξτρα βοήθεια: Η αισθητικός-celebrity Nichola Joss συμβουλεύει τις πελάτισσές της να καταναλώνουν καθημερινά  ένα συμπλήρωμα διατροφής για όμορφο, και νεανικό δέρμα. «Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω ότι ωφελεί πολύ την ποιότητα και την λάμψη του δέρματος σε όλο το σώμα, και, φυσικά, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη συνολική υγεία και ευεξία», λέει. Επίσης, δίνει έμφαση στα ζεστά -όχι καυτά- μπάνια έτσι ώστε το δέρμα να είναι απαλό πριν τη χρήση της κούρας ενυδάτωσης, προτείνοντας το εξής: «Αναμείξτε μια ποσότητα από πλούσια κρέμα σώματος με μερικές σταγόνες από αγνό λάδι σώματος, δημιουργώντας ένα απαλό και βελούδινο “φιλμ” που θα καλύψει με ισχυρή προστασία το δέρμα σας».  

Η θεραπεία: Ανεβαίνοντας ένα επίπεδο την περιποίηση του δέρματος του σώματός σας, οι θεραπείες με laser ενδείκνυνται άφοβα για την περίοδο του χειμώνα, καθώς το δέρμα καλύπτεται από στρώσεις ρούχων και δεν μπορεί να δεχθεί απειλές από την ηλιακή ακτινοβολία. Μια σειρά από τέτοιες θεραπείες που εφαρμόζονται από δερματολόγους ή εξειδικευμένες αισθητικούς μπορούν να λύσουν οριστικά κάθε σημάδι που άφησε ο ήλιος του καλοκαιριού στο λαιμό, στο μπούστο, στην πλάτη ή στα χέρια. Επίσης, η μικροδερματοαπόξεση, η πιο σύγχρονη μορφή βαθιού πίλινγκ, επιτρέπει στο δέρμα να καθαριστεί σε βάθος και να ανανεωθεί η κυτταρική λειτουργία του.«Αλλά όποια θεραπεία και αν ακολουθήσετε, μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό: εφαρμόζετε κάθε μέρα μια κρέμα σώματος με γλυκολικό οξύ», συμβουλεύει η Joss. «Είναι αληθινά ευεργετική για το δέρμα, κάτι που θα το διαπιστώσετε από την πρώτη κι όλας εφαρμογή».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ