Πώς θα επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ

make-up-makigiaz-gunaika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Τα βήματα που θα βοηθήσουν ώστε να αναδειχθή στο μέγιστο βαθμό την ομορφιά του προσώπου σας;

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί στη θέση να πετάξετε τα προϊόντα μακιγιάζ που με τόσο κόπο και κόστος αγοράσατε, επειδή απλά δεν είχατε κάνει την κατάλληλη επιλογή για τον τύπο και το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας; Σίγουρα, πολλές φορές. Και είναι μάλλον λογικό, αφού οι επιλογές στα foundation είναι τόσες πολλές, και, κάθε φορά τόσο διαφοροποιημένες ανάλογα με τις τάσεις της μόδας. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια μακιγιάζ, πέρα από την μάρκα που έχετε βάλει στο μάτι -και τις υποσχέσεις που δίνουν οι διαφημίσεις της-  αναζητήστε την ουσία: Τι τύπο δέρματος έχετε; Πόση κάλυψη χρειάζεστε; Ποια είναι η ιδανική απόχρωση, που ταιριάζει και αναδεικνύει την επιδερμίδα σας;

Προετοιμαστείτε από το σπίτι: Όλες οι μεγάλες μάρκες καλλυντικών, όπως η L'Oréal Paris, η CoverGirl και η Revlon έχουν εκπληκτικά χρηστικές εφαρμογές στις ιστοσελίδες τους. Ανατρέξτε σ’ αυτές και βρείτε απαντήσεις και λύσεις για κάθε ζήτημα που αφορά τον τύπο του δέρματός σας και τις χρωματικές προτάσεις σε κολακεύουν περισσότερο –ως σημείο εκκίνησης.

 Τα σωστά βήματα μόλις επισκεφθείτε ένα κατάστημα καλλυντικών

Αν έχετε  τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τη βάση που σας αρέσει πριν την αγοράσετε, έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ωστόσο, αν δεν μπορεί να συμβεί αυτό, τα σημεία-κλειδιά μιας σωστής επιλογής μπροστά από τον πάγκο των καλλυντικών του καταστήματος είναι τα εξής:

-Ζητήστε από την αισθητικό να σας υποδείξει τα κατάλληλα δείγματα για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Ο κανόνας λέει ότι αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή η σωστή επιλογή είναι μία oil-free σύνθεση που προσφέρει ματ αποτέλεσμα διαρκείας, ενώ αν έχετε τάση για ακμή, σίγουρα πρέπει να αναγράφει στη συσκευασία non-comedogenic. Αν έχετε ξηρή ή κανονική επιδερμίδα, εμπιστευθείτε ένα foundation με κρεμώδη υφή για να διατηρεί την ενυδάτωση της επιδερμίδας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

-Τεστάρετε το προϊόν στα κατάλληλα σημεία, απλώνοντας τη βάση κατά μήκος του σαγονιού και στο λαιμό –είναι τα δυο πιο ανοιχτόχρωμα σημεία του προσώπου. Αν το χρώμα είναι το σωστό, θα απορροφηθεί ομοιόμορφα.

Οι γενικές οδηγίες επιλογής της σωστής απόχρωσης λένε ότι αν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη η κατάλληλη βάση είναι το ροζ, αν είναι σταρένια, επιλέξτε αποχρώσεις με βάση το βερικοκί ή και κίτρινο που φωτίζει, αν είναι σκούρα επιλέξτε την κίτρινη απόχρωση και αν η επιδερμίδα κοκκινίζει, επιλέξτε απόχρωση με βάση το μπεζ.

 -Σε κάθε περίπτωση, μην εμπιστεύεστε τον τεχνητό φωτισμό του καταστήματος. Καλύτερα να κάνετε τις δοκιμές σας κοντά σε κάποιο παράθυρο από το οποίο μπαίνει φυσικό φως. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο αληθοφανές και 100% ασφαλές.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ