Αυτό είναι το πιο συναρπαστικό προϊόν μακιγιάζ που δεν ξέρατε

auto-einai-to-pio-sunarpastiko-proion-makigiaz-pou-den-kserate
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο πιο εγγυημένος τρόπος για να αποκτήσετε ένα εκθαμβωτικό, πιο νεανικό και ολόφρεσκο πρόσωπο είναι το cushion foundation.

Τα τελευταία χρόνια, βασική επιδίωξη κάθε γυναίκας που σέβεται την εικόνα της ήταν η απόκτηση μιας επιδερμίδας, η οποία να δείχνει λαμπερή, νέα και αψεγάδιαστη με τη λιγότερη παραμόρφωση από βαριές στρώσεις makeup. Κυνηγώντας κι εσείς αυτό το όνειρο, απλώνατε primers πάνω από την βαθιά καθαρισμένη επιδερμίδα σας και αναμειγνύατε serum μέσα στη βάση του μακιγιάζ, ωστόσο, με δυσκολία παίρνατε το αποτέλεσμα που ποθούσατε: ένα μακιγιάζ με μεγάλη ανθεκτικότητα και ολική κάλυψη χωρίς όμως να στρεβλώνει τη φυσική σας όψη. Λοιπόν, τώρα, μπορείτε να το έχετε και λέγεται «cushion foundation». Με την πρώτη επαφή με το δάχτυλό σας θα νιώσετε την υφή του βαριά και αρκετά καλυπτική, όμως αφού την περάσετε στην επιδερμίδα σας, αρχίζει να μεταμορφώνεται σε κάτι αραχνοΰφαντο, σχεδόν υγρό αλλά με πολύ καλή απορρόφηση. Τα cushion φον ντε τεν  δίνουν την αίσθηση της γυμνής επιδερμίδας καθώς καλύπτουν φυσικά τις ατέλειες και εφαρμόζονται με ταμποναριστές κινήσεις εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά λαμπερή όψη με μια μόνο κίνηση. Το πιο σημαντικό είναι ότι  ένα τέτοιο make up, καλύπτει επαρκώς τα πάντα, με ένα φινίρισμα που ελάχιστα απέχει από το απολύτως φυσικό look της επιδερμίδας.

«Όλη αυτή η μεταστροφή σε προϊόντα μακιγιάζ που αποδίδουν απολύτως φυσικά τον τόνο της επιδερμίδας, οφείλεται σε μια τεχνολογία που δημιουργήθηκε στην Ιαπωνία και την Κορέα και την οποία υιοθέτησαν πρωτοπόρες μάρκες σαν την Lancome την L’Oréal και τη Shiseido -φυσικά», λέει η makeup artist Wendy Rowe, με πολλές περγαμηνές στα βρετανικά fashion shows και στις φωτογραφίσεις μόδας σε όλα τα μεγάλα περιοδικά του πλανήτη. «Αναμειγνύοντας serum και αγνά έλαια στη σύνθεσή τους, αυτές οι βάσεις μακιγιάζ απέκτησαν αξιομνημόνευτες ιδιότητες που προσφέρουν την τέλεια κάλυψη αποφεύγοντας εντελώς το βαρύ και θεατρικό mask effect».Ωστόσο, τα προϊόντα από μόνα τους δεν δημιουργούν την απόλυτα αψεγάδιαστη επιδερμίδα που ζητάτε. Πρέπει να έχετε και μια κατάλληλη στρατηγική. «Η ιεροτελεστία για ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο, περισσότερο έχει να κάνει με το τι χρησιμοποιείτε κάτω από το μακιγιάζ και πώς απλώνετε τη βάση. Αυτά, είναι πρακτικές που θα δείχνουν το πρόσωπό σας πιο ξεκούραστο και φωτεινό, ενώ θα επιτρέπει στο προϊόν να αναδείξει στο μέγιστο τις ιδιότητές του», λέει η Rowe και εξηγεί: «Προτιμότερο είναι να απλώνετε μια λοσιόν αντί μια παχιά κρέμα ενυδάτωσης κάτω από το cushion foundation. Ακόμη και αν η επιδερμίδα σας είναι λίγο ξηρότερη από το κανονικό, επιλέξτε ενυδατικά balms  λοσιόν τύπου essence -είναι τα προϊόντα που εμπιστεύομαι και προτείνω για κάθε πρόσωπο που χρειάζεται απόλυτη ευκρίνεια, καθαρότητα και λάμψη χωρίς ίχνος λιπαρότητας ή στιγμάτων».

Σύμφωνα με την ειδικό, πολύ κρίσιμος είναι και ο τρόπος που θα εξαφανίσετε τη λιπαρότητα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, όπως είναι η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη μύτη και οι παρειές. «Ολοκληρώνοντας με λίγη neutral πούδρα που θα εφαρμόσετε με ένα μικρό πινελάκι σ’ αυτά τα σημεία, σιγουρεύετε ότι το πρόσωπό σας θα είναι φωτεινό χωρίς να γυαλίζει», λέει η Rowe και προσθέτει: «Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε μια μικρή στρώση concealer σε κείνες τις περιοχές χαρίζοντας στην τέλεια όψη σας έξτρα στιλπνότητα και ομοιομορφία, ενώ για να πολλαπλασιάσετε όλα τα παραπάνω οφέλη, απλώστε μια φορά τη βδομάδα μια απολαυστική μάσκα προσώπου με βάση το  γλυκολικό οξύ ή τη ρετινόλη, που προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και χαρίζουν επιδερμίδα λαμπερή και σφιχτή». 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ