Η τέχνη του αρώματος από τον οίκο Acqua di Parma

yparxei-to-idaniko-meso-ekfrasis-tou-aisthitikou-ideodous
ΤΡΙΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Υπάρχει το ιδανικό μέσο έκφρασης του αισθητικού ιδεώδους;. Ναι! Και βρίσκεται στις ευωδιές. Για την ακρίβεια, σε 9 -αυτές που αποτελούν τη σειρά αρωμάτων «Signatures Of The Sun», της Acqua di Parma.

Ο οίκος Acqua di Parma είναι συνώνυμος με την τέχνη του αρώματος για περισσότερα από εκατό χρόνια, εκπροσωπώντας την παραδοσιακή διαδικασία της επιλογής των καλύτερων συστατικών και της απόσταξής τους συνδυαστικά με απαράμιλλη ευαισθησία, δεξιοτεχνία και πάθος για τη δημιουργία μοναδικών οσφρητικών συνθέσεων, που πάλλονται από αμφίδρομα συναισθήματα. Όπως για παράδειγμα, η Colonia -το ιστορικό αριστούργημα του οίκου: ένα διαχρονικό, ζωντανό και all time classic άρωμα που προβάλλει μια λαμπερή και αυθεντική εικόνα του Ιταλικού στιλ, με τα χρυσαφένια φρούτα (Frutti d‘Oro), που με τόση προσοχή αιχμαλωτίζονται στο άρωμα, να φέρνουν στο νου ηλιόλουστα τοπία και μια πρωτόγνωρη αιθέρια αύρα. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία πίσω από κάθε νέα αρωματική συλλογή της Acqua di Parma, όπου ακόμη και οι πιο ασυνήθιστες ευωδιές βρίσκουν έδαφος να συγχρωτιστούν με την παραδοσιακή καρδιά της Colonia.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η νέα σειρά αρωμάτων «Signatures of the Sun»: Ambra, Leather, Osmanthus, Oud, Quercia, Sakura, Sandalo, Vaniglia καιYuzu. Εννιά διαφορετικά -μα τόσο συγγενικά- αρώματα, με τα πολύτιμα συστατικά τους (επιλεγμένα από κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά της Γης),  να αποστάζονται και να φιλτράρονται ένα προς ένα μέσα από το αισθητήριο πρίσμα της Colonia, μέχρις ότου εξαχθεί η πιο καθαρή εσάνς που θα αναδειχθεί πρωταγωνίστρια του κάθε αρώματος.

Οι συσκευασίες της συλλογής «Signatures of the Sun» είναι η υπέρτατη έκφραση των αξιών της Acqua di Parma, οπτικά ελκυστικές και ιδιαίτερες. Η εξωτερική συσκευασία -το χαρακτηριστικό κυλινδρικό κουτί σε μαύρο χρώμα- τονίζεται κομψά χάρη στη μαύρη ετικέτα με ανάγλυφο χρυσό λογότυπο, ενώ στο εσωτερικό του, το άμεσα αναγνωρίσιμο Art Deco μπουκάλι -για το οποίο ξεχώριζε πάντα η Colonia- είναι ένα χάρμα οφθαλμών.

Extra tips:

- Τα δροσερά και ζωηρά αρώματα της συλλογής «Signatures of the Sun» κυκλοφορούν σε διάφανο γυαλί, ενώ τα πιο έντονα και δυναμικά κυκλοφορούν σε μαύρο αδιαφανές. Η ετικέτα παραμένει η ίδια για όλα τα αρώματα της συλλογής, με το λαμπερό χρυσό χρώμα πάνω σε μαύρο φόντο να δεσπόζει σε κάθε μπουκάλι.

- Όλα τα αρώματα και τα προϊόντα Acqua di Parma διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica, στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.atticabeauty.gr και στο Hondos Center Γλυφάδα.

@acquadiparma_official @atticabeauty.gr

#acquadiparma #atticabeauty

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ