Ένα και μόνο προϊόν εξασφαλίζει ολική επαναφορά της ομορφιάς σας

serum
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το serum είναι το λυτρωτικό σας όπλο στη μάχη με τη γήρανση -και όχι μόνο. Οι επιστήμονες εξηγούν το γιατί.

Αν δεν το γνωρίζατε, μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου περιέχει το πολύ 10 έως 15% ενεργών συστατικών της, αλλιώς γίνεται υπερβολικά ρευστή, άρα δύσχρηστη. «Συνεπώς, χρειάζεστε να προσθέσετε ένα serum, το οποίο θα ανεβάσει στο 95% την ποσόστωση των ωφέλιμων συστατικών στην επιδερμίδα σας», λέει ο δερματολόγος-ερευνητής Jean-Louis Sebagh, ιδιοκτήτης κλινικών αντιγήρανσης στο Λονδίνο και το Παρίσι και συνεχίζει: «Επιπλέον, τα serum αποτελούν τη μοναδική αποτελεσματική λύση σε προβλήματα της επιδερμίδας όπως η μελαγχρωμία και η αφυδάτωση, σύμφωνα με δεκάδες επιστημονικές μελέτες. Αναμειγνύοντας ή συνδυάζοντας ένα serum μαζί με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε στο δέρμα σου, αυτόματα προσφέρετε αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη το πρόσωπό σου σε καθημερινή βάση: νεανική ισχύ».

 Όταν μαγειρεύετε τις τροφές σας, τα καλύτερα αποτελέσματα γίνονται επιμένοντας σε λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά -ένα αγνό ελαιόλαδο, ένα βιολογικό ματσάκι μαϊντανού ή μια πρέζα αγνού ορυκτού αλατιού απογειώνει όχι μόνο την αίσθηση της γεύσης, αλλά και την υγεία του οργανισμού σας. Ο κορυφαίος δερματολόγος και πλαστικός χειρουργός Dr. Marko Lens, συμφωνεί και επαυξάνει: «Ακριβώς όπως έχετε στα ράφια της κουζίνας σας μια σειρά από πολύτιμα βαζάκια με διάφορα υγιεινά γαστρονομικά “μυστικά”, ανάλογα πρέπει να εξοπλίσετε και τα ράφια του μπάνιου σας: με serum σε ποικιλία υφών και συστατικών, από ελαφριά τζελ έως και πλούσιες, παχύρρευστες συνθέσεις, με σκοπό να τα αναμειγνύετε και να τα συνδυάζετε ανάλογα με τις ανάγκες σου κάθε φορά. Αν, για παράδειγμα, ζείτε σε περιοχές ή πόλεις με έντονη υγρασία όλο το χρόνο η καλύτερη επιλογή σας είναι τα ενυδατικά serum από φρούτα καθώς το δέρμα σας δεν χρειάζεται έξτρα έλαια. Αν όμως το περιβάλλον που ζείτε είναι διαρκώς ξηρό και κρύο, τα πιο ενισχυμένα και παχύρρευστα serum αποτελούν τον ιδανικό ρυθμιστή ενός κοκτέιλ ενυδατικών προϊόντων που απλώνετε στην επιδερμίδα σας».

Και οι δυο επιστήμονες βεβαιώνουν ότι κανένα από αυτά τα serum δεν δημιουργεί γυαλάδες και αίσθηση λιπαρότητας. Αντίθετα, το καθένα στο είδος του, αναμεμειγμένο με τα άλλα προϊόντα της κλασικής ρουτίνας περιποίησης πρωί ή βράδυ, θωρακίζουν απολύτως την επιδερμίδα από κάθε εξωτερική ή εσωτερική απειλή -βλέπε, στρες.

Κάτι ακόμη που επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι ότι οι λεπτές γραμμές έκφρασης και οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα έλλειψης νερού στα κύτταρα και όχι κατ’ ανάγκη σημάδι γήρανσης. Έτσι, προσθέτοντας λίγες σταγόνες ενυδατικού serum αποτελεί σημαντική κίνηση για την εξαφάνιση αυτών των βλαβών. «Δοκιμάστε ένα είδος μασάζ την ώρα που απλώνετε το serum στην επιδερμίδα σας», συμβουλεύει ο Dr. Sebagh, «...επειδή με αυτό τον τρόπο αποκτάτε το πλεονέκτημα βαθύτερης διείσδυσης των συστατικών, διεκδικώντας ταχύτερο αποτέλεσμα τόσο στη θαμπάδα της όψης όσο και στην στιλπνότητα της υφής της επιδερμίδας ».

Γενικές συμβουλές:

Tα ενυδατικά serum αποτελούν ιδανικά προϊόντα για κάθε τύπο δέρματος. Μπορείτε να τα εφαρμόσετε και συνδυαστικά κάτω από το make up, διαπιστώνοντας με θαυμασμό πόσο φωτεινότερο και υγιές θα δείχνει το πρόσωπό σας. Το ίδιο καλό αποτέλεσμα θα έχετε αν τα απλώνετε κάτω από μια μάσκα προσώπου. «Σε κάθε περίπτωση, αυτό το κοκτέιλ ενυδατικών και θρεπτικών συστατικών αναμορφώνει σε βάθος την δομή και αναβαθμίζει τη ζωντάνια της επιδερμίδας σας», λέει ο Dr. Lens και προσθέτει: «Στη μόνη περίπτωση που πρέπει να είστε προσεκτική είναι όταν  χρησιμοποιείτε serum με AHA ή γλυκολικό οξύ. Αυτά τα serum πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνα τους, χωρίς συνδυασμό με άλλα προϊόντα, επειδή είναι από μόνα τους εξαιρετικά δραστικά».

THE BEAUTY TEAM