Πώς θα κερδίζετε χρόνο και χρήμα από τα κουρέματά σας

mallia-gunaika-ksanthia-xamogelo-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αν θέλετε να αυξήσετε τον χρόνο ανάμεσα στις επισκέψεις στο κομμωτήριο για ψαλίδισμα ή κόψιμο, διαβάστε αυτές τις επαγγελματικές συμβουλές.

Είτε είστε πολύ απασχολημένη με τις δουλειές και τις οικογενειακές υποχρεώσεις, είτε δεν περισσεύουν πια χρήματα για συχνές επισκέψεις στον κομμωτή, υπάρχουν μερικές λύσεις για να επεκτείνετε το χρόνο μεταξύ κουρεμάτων στο κομμωτήριο. Θεωρούνται μάλιστα ιδανικές και για όσες γυναίκες θέλουν έτσι κι αλλιώς να μακρύνουν τα μαλλιά τους χωρίς το φόβο σπασίματος, «αταξίας» ή ευαισθησίας. Η celebrity hair stylist Linet K. λέει: «Για να επεκταθεί ο χρόνος μεταξύ των επισκέψεων στο κομμωτήριο για κούρεμα, χωρίς αυτό να απειλήσει την υγεία και τη φόρμα των μαλλιών σας, την πρώτη έγκυρη γνώμη πρέπει να την από τον ίδιο τον κομμωτή σας, ο οποίος γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις του κεφαλιού σας», λέει η Linet Κ. και εξηγεί: «Το χρονικό διάστημα που ένας hairstylist θα σας συστήσει για το επόμενο κούρεμα δεν είναι αυθαίρετο, αλλά προσεκτικά υπολογισμένο με βάση τη μοναδική υφή των μαλλιών σας, τη δομή της τρίχας σας, όπως και το χρώμα ή το στυλ κουρέματος που επιλέγετε στην καθημερινότητά σας. Και η άποψή του αξίζει να γίνει σεβαστή από εσάς αν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πραγματικά σε άριστη φόρμα».

 - Οι μάσκες: Ένας άλλος παράγοντας που δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής σας είναι οι θεραπείες που βοηθούν στα μαλλιά να μεγαλώνουν ομαλά, με κυριότερη την εφαρμογή μιας μάσκας ενυδάτωσης μαλλιών. Όσο οι τρίχες μακραίνουν μήνα με το μήνα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη τους για θρέψη, ελαστικότητα και διατήρηση της φυσικής λάμψης τους.

- Οι ειδικές κούρες: Αν δεν προσφέρετε στα μαλλιά σας την κατάλληλη φροντίδα καθώς μακραίνουν, οι άκρες γίνονται αδύναμες και λεπτές παρουσιάζοντας ψαλίδα και σπάσιμο. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι, κάποια στιγμή, θα χρειαστούν κούρεμα για να επανέλθουν σε καλή κατάσταση. Η λύση είναι να κρατάτε τα μαλλιά σας δυνατά και ενυδατωμένα μέσω ενός προηγμένου προγράμματος περιποίησης τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο σπίτι, το οποίο θα περιορίσει την ανάγκη για έντονο τριμάρισμα. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αν δεν είναι υγιή και οι άκρες τους δυνατές. Οι υγιείς άκρες με το σωστό πάχος δίνουν φυσική κίνηση στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο πλούσια και, συχνά, πιο λαμπερά.

- Οι απαγορευμένες κινήσεις: Μια ακόμη μέριμνα που οφείλετε να έχετε διαρκώς στο νου σας είναι να μην καταπονείτε τα μαλλιά σας με τεχνικές εργασίες στο κομμωτήριο, όπως επίσης και να τα προστατεύετε από τη θερμότητα. Εκτός από τις χημικές διεργασίες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά (βαφές, ανταύγειες, περμανάντ κλπ), το σίδερο ισιώματος και το ψαλίδι για μπούκλες, κατατάσσονται στις συσκευές τις οποίες θα πρέπει να αποφεύγετε σε τακτική βάση, επιλέγοντας τη χρήση τους μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο αφού έχετε απλώσει στα μαλλιά σας προηγουμένως ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.

- Η φροντίδα: Τέλος, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό για τα μακριά σας μαλλιά, ενώ η χρήση ενός λαδιού για την ενυδάτωση των ακρών θεωρείται υποχρεωτική, επειδή ακριβώς από εκεί ξεκινά η αφυδάτωση και η ψαλίδα.

THE BEAUTY TEAM