Λεπτομέρειες που χαντακώνουν μια νεανική εμφάνιση

gunaika-ksanthia-louloudi-derma-omorfia
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η ομορφιά δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε μάτια, χείλη, νύχια και μαλλιά. Δείτε ποια άλλα σημεία ζητούν την προσοχή και τη φροντίδα σας.

Ντεκολτέ & λαιμός: Η καθοδική πίεση που ασκεί το βάρος του στήθους, η μόνιμη θέση ύπνου μπρούμυτα ή στο πλάι και η συχνή έκθεση της περιοχής στην ηλιακή ακτινοβολία, μπορεί να κάνουν πιο εμφανή τα σημάδια του χρόνου σε αυτή την περιοχή πολύ νωρίτερα από ό,τι στο υπόλοιπο σώμα. Γι’ αυτό αρχίστε να περιποιείστε το λαιμό και το ντεκολτέ όπως το πρόσωπό σας. Ο καθαρισμός, η απολέπιση και η ενυδάτωση με μια κρέμα με δείκτη αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητες κινήσεις αντιγήρανσης (να θυμάστε ότι το ιδιαίτερα το δέρμα του λαιμού είναι πολύ πιο λεπτό ακόμη και από του προσώπου). Κυριότερο μέλημά σας όμως είναι η χρήση αντιρυτιδικής κρέμας εμπλουτισμένης με συστατικά ανάπλασης που καθυστερούν τη γήρανση των κυττάρων και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, όπως ρετινοειδή, βιταμίνη Α, άλφα-υδροξυοξέα (AHA), πεπτίδια κινετίνης και χαλκού ή τρετινοΐνη, ένα συστατικό παρόμοιο με τη ρετινόλη (και οι δύο περιέχουν βιταμίνη Α), κατάλληλο για δύσκολες περιπτώσεις ρυτίδων. Εφαρμόστε τις αντιγηραντικές κρέμες απλώνοντάς τις με φορά προς τα πάνω, τεντώνοντας ελαφρώς το κεφάλι ψηλά. Για τις ακραίες περιπτώσεις «γερασμένου» ντεκολτέ, υπάρχει πλέον μία σειρά από φωτοδυναμικές θεραπείες και λέιζερ που επαναφέρουν την νεανική όψη σε λαιμό και ντεκολτέ μέσα σε λίγες συνεδρίες.

 Μάγουλα & ρινοπαρειακές αύλακες: Το πρόβλημα είναι πως καθώς περνούν τα χρόνια, χάνεται πολύτιμο κολλαγόνο από το σύνολο της επιδερμίδας του προσώπου. Ως αποτέλεσμα είναι το βούλιαγμα του δέρματος των παρειών και οι έντονες γραμμές «θλίψης» στις ρινοπαρειακές αύλακες. Οι γυναίκες με λίγο πιο παχουλό πρόσωπο συνήθως αργούν να εμφανίσουν τέτοια εικόνα, ωστόσο τα πρόσωπα με λεπτότερη ή λιπόσαρκη επιδερμίδα ενδεχομένως να εμφανίσουν τέτοια σημάδια γήρανσης ακόμη και σε νεαρότερες ηλικίες. Όμως, σε κάθε περίπτωση, οι πανάδες και η υπερχρωματοποίηση γίνονται πιο εμφανείς με το πέρασμα του χρόνου σ’ αυτή την περιοχή του προσώπου δημιουργώντας θαμπή και άτονη όψη. Στην βασική ρουτίνα ενίσχυσης των επιπέδων φυσικής υγρασίας σε όλο το πρόσωπο, προσθέστε μια πιο εντατική κούρα στις ρινοπαρειακές αύλακες και στα μάγουλα, επιλέγοντας σέρουμ, κρέμα ημέρας/ νύχτας και καθημερινό καθαρισμό.Για την πλήρη ανάταξη των χαλαρωμένων ιστών, που προκαλείται από την προοδευτική εξαφάνιση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, οι θεραπείες με έγχυση υαλουρονικού οξέος σε συνδυασμό με μεσοθεραπείες ή υπερήχους έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα στην ανόρθωση των παρειών, το γέμισμα των αυλάκων και την υγιή εικόνα της επιδερμίδας σε κείνα τα σημεία.

Αγκώνες & γόνατα: Oι συγκεκριμένες αρθρώσεις είναι από τις πιο κινητικές του ανθρώπινου σώματος (ακόμη και όταν κάθεστε στο γραφείο τόσο οι αγκώνες όσο και τα γόνατα σπάνια μένουν ακίνητα) με συνέπεια το δέρμα που τις καλύπτει να καταπονείται περισσότερο: οι αγκώνες αποκτούν τραχιά υφή και αποχρωματίζονται, ενώ τα γόνατα χάνουν την ελαστικότητά τους εξαιτίας και της βαρύτητας. Παράλληλα, η φυσική απώλεια κολλαγόνου και ελαστικού ιστού μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση, με το δέρμα να σακουλιάζει γύρω από τις αρθρώσεις. Για τους αγκώνες υιοθετήστε τη φροντίδα που δείχνετε και στο υπόλοιπο σώμα, επιμένοντας ακόμη περισσότερο στην τακτική απολέπιση και την ενυδάτωση. Μια μάσκα προσώπου με 12-20% περιεκτικότητα σε κάποιο άλφα-υδροξυοξύ (AHA), όπως το γλυκολικό, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα απαλότητας, απομακρύνοντας τα νεκρά, σκληρά κύτταρα.Όσον αφορά στα γόνατα, η εφαρμογή συσφιγκτικής κρέμας πρωί και βράδυ θα τονώσει το χαλαρό ιστό του δέρματος. Και στις δυο περιοχές, για βαθιά ενυδάτωση, προτιμήστε μια κρέμα που περιέχει ουρία, ένα ισχυρό υγραντικό συστατικό που ενυδατώνει, ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνει την ενδοκυτταρική πρωτεΐνη.

THE BEAUTY TEAM