Πώς να αξιοποιήσετε τον δυόσμο στην καθημερινότητά σας

duosmos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο δυόσμος αποτελεί ένα ωφέλιμο μυρωδικό με πολλά περιθώρια να μπει στη διατροφή μας και να της χαρίσει άρωμα και οφέλη. Αρκεί να του το επιτρέψουμε.

Φτιάξτε ντρέσινγκ με δυόσμο
Το δροσερό άρωμά του θα ταιριάξει υπέροχα στο ντρέσινγκ και σίγουρα θα ανεβάσει επίπδο τη σαλάτα σας. Δοκιμάστε να ανακατέψετε ψιλοκομμένο δυόσμο σε λίγο γιαούρτι και να ανακατέψετε μαζί με λίγο λάδι, ξίδι και αλάτι, για ένα δροσερό, υγιεινό και γευστικό αποτέλεσμα.

Βάλτε τον στη σαλάτα
Προσθέστε τον σε οποιοδήποτε είδος σαλάτας κι αν ετοιμάζετε, καθώς ταιριάζει εύκολα με τις περισσότερες. Προσθέστε τον στη χωριάτικη, ταιριάξτε τον σε σαλάτα με κολοκυθάκια, δοκιμάστε τον σε σαλάτα ζυμαρικών και πειραματιστείτε με τις γεύσεις και τα λαχανικά που σας αρέσουν.

Αρωματίστε το λάδι σας
Σε ένα μικρό μπουκαλάκι με ελαιόλαδο, προσθέστε ένα πλυμένο κλωναράκι δυόσμου και αν θέλετε, συνδυάστε κι άλλα αρωματικά φυτά, όπως μάραθο, άνηθο, μαϊντανό, κόλιαντρο κ.ο.κ. Διατηρήστε το μπουκάλι με το λάδι σε σκοτεινό και σκιερό μέρος και χρησιμοποιήστε το αφού περάσουν περίπου 10 ημέρες. Αφού αρωματιστεί το λάδι σας, αφαιρέστε το δυόσμο από το μπουκάλι.

Προσθέστε τον σε smoothies
Θα τους δώσει χρώμα, γεύση και έξτρα οφέλη στο smoothie σας. Δοκιμάστε να τον προσθέσετε στα smoothies σας με φρούτα ή λαχανικά και απολαύστε τα. Δείτε συνταγές για smoothies που θα σας εμπνεύσουν εδώ.