Πώς να φάτε κουνουπίδι αλλιώς

kounoupidi
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην είναι το αγαπημένο σας λαχανικό, αλλά μπορείτε να το κάνετε πιο δελεαστικό για να συνεχίσει να σας χαρίζει τα οφέλη του.

Το κουνουπίδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που τονώνει τις άμυνες του οργανισμού, ενώ περιέχει και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές του ίνες που μας κρατούν χορτάτους και κάνουν καλό στο έντερο, ασβέστιο και μαγνήσιο που ενισχύουν την υγεία των οστών, φώσφορο, σίδηρο και άλλα θρεπτικά του στοιχεία. Πώς μπορείτε, όμως, να τα λάβετε και ταυτόχρονα να τα απολαύσετε;

Κάντε το πουρέ
Μπορείτε να φτιάξετε έναν γευστικότατο και διαφορετικό πουρέ με πατάτα, κουνουπίδι, βούτυρο, μουστάρδα, μοσχοκάρυδο, γάλα και λεμόνι και να τον απολαύσετε ακόμη και σκέτο ή απλώς να φτιάξετε εξαρχής πουρέ με κουνουπίδι, βράζοντάς το και πολτοποιώντας το, προσθέτοντάς του στη συνέχεια, βραστό νερό, γάλα, βούτυρο, κύβο λαχανικών και ανακατεύοντας.

Φτιάξτε το σουφλέ
Δώστε στο σουφλέ σας μια υγιεινή νότα και «κρύψτε» κάτω από τα τυριά, λίγο κουνουπίδι, που θα δώσει έξτρα τραγανή γεύση στο πιάτο σας. Αν θέλετε να μην το παρακάνετε με τις θερμίδες, προτιμήστε ελαφριά τυριά και γιαούρτι χωρίς πολλά λιπαρά. 

Βάλτε το στη σαλάτα σας
Βράστε λίγο κουνουπίδι και αναμείξτε το με μάραθο, άσπρα βρασμένα φασόλια ή ρεβίθια και σος από λάδι, βαλσάμικο, μέλι, ρίγανη και αλάτι.