Μήπως παρασύρεστε με αυτές τις τρεις (υγιεινές) τροφές;

gala-galaktokomika
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Μην ξεχνάτε ποτέ το «μέτρον άριστον» των αρχαίων και φροντίστε να το εφαρμόζετε παντού. Ακόμη και σε περιπτώσεις που πιστεύετε ότι όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα.

Γάλα
Μπορεί το γάλα και το τυρί με χαμηλά λιπαρά στη διατροφή σας να σας παράσχει απαραίτητα μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά η υπερκατανάλωση οδηγεί σε προβλήματα, όπως αναιμία. Αυτό οφείλεται στο ότι το ασβέστιο μπλοκάρει την απορρόφηση σιδήρου.

Χυμός αλόης
Γενικά η αλόη είναι γνωστή για τη δράση της κατά της δυσκοιλιότητας, ενώ φαίνεται πως κάνει καλό και στο ανοσοποοιητικό, στις αρθρώσεις κ.ο.κ. Πολλοί, όμως, ειδικοί δεν συμβουλεύουν τη χρήση της αλόης μακροπρόθεσμα, καθώς σχετίζεται με ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες, κακή απορρόφηση, ένταση στα νεφρά και εκτεταμένες απώλειες πρωτεΐνης.

Φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες είναι γενικότερα πολύ ωφέλιμες, προωθώντας την υγεία του εντέρου, επιβραδύνοντας την πέψη, συμβάλλοντας στη μείωση της χοληστερίνης και εξισορροπώντας τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Χρειάζεται, όμως, λίγη προσοχή στην υπερκατανάλωσή τους από τροφές που τις περιέχουν, καθώς μπορεί να προκληθεί φούσκωμα, αέρια και δυσκοιλιότητα, ειδικά σε όσους έχουν ευαισθησία. Χρειάζεται, επίσης, να διερευνήσετε αν υπάρχουν κάποιες τροφές, όπως π.χ. τα φασόλια, που σας προκαλούν δυσφορία, ούτως ώστε να τα καταναλώνετε σε μικρότερες ποσότητες.