Πέντε υγιεινές επιλογές για γεύματα τελευταίας στιγμής

salata
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Οι ειδικοί του dietzone.gr απευθύνονται σε αυτούς που δεν είναι των… φρονίμων τα παιδιά, αλλά έχουν και πάλι επιλογές για γρήγορα και νόστιμα γεύματα.

Λόγω της δουλειάς ή των διαφόρων υποχρεώσεων σας είναι πολύ λογικό να βρίσκεστε πολλές ώρες τη μέρα εκτός σπιτιού. Αν προλάβατε να φάτε το πρωινό σας στο σπίτι, είστε ευλογημένοι. Τι γίνεται όμως με το μεσημεριανό γεύμα που βρίσκεται ανάμεσα στη δουλειά και τον όγκο υποχρεώσεών σας; Έχετε μεριμνήσει να είναι ισορροπημένο και υγιεινό ή ο χρόνος σας είναι ελάχιστος και θα καταφύγετε σε μια γρήγορη λύση της τελευταίας στιγμής;

Το μυαλό μας αυτόματα στο άκουσμα του γρήγορου φαγητού πηγαίνει στο πρόχειρο. Δείτε, όμως, πέντε υγιεινές επιλογές τροφών για εσάς που δεν προλαβαίνετε να προετοιμάζετε γεύματα για την καθημερινότητά σας και αποφασίζετε τελευταία στιγμή τι θα φάτε.

Καταρχάς, αν το μεσημέρι σας βρίσκει πάντα στη δουλειά, καλό είναι να γεμίσετε το ψυγείο ή το ντουλάπι σας  με πιο υγιεινές επιλογές, δηλαδή με βασικές τροφές που κατά βάση είναι θρεπτικές και μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με άλλες τροφές, χαρίζοντάς σας και γευστική απόλαυση αλλά και υγεία.

Ποιες τροφές όμως είναι αυτές; Δείτε παρακάτω:

Γιαούρτι χωρίς λιπαρά
Έχουμε στο μυαλό μας το γιαούρτι ως ένα απλό σνακ. Αν όμως του προσθέσουμε για παράδειγμα ξηρούς καρπούς και φρούτα, το απλό αυτό σνακ μετατρέπεται σε χορταστικό και θρεπτικό γεύμα. Επομένως πάρτε γιαούρτια του κιλού για να βάζετε όσο θέλετε για να παραμένετε χορτάτοι, από το να παίρνετε μεμονωμένα μικρά κεσεδάκια  και να μη νιώθετε πλήρεις.

Φρούτα
Ακόμη μια υγιεινή επιλογή αποτελούν τα φρούτα, όμως κι αυτά τα έχουμε κατά νου ως σνακ. Όμως πέρα από τη φυσική τους μορφή, μπορούν να γίνουν εξαιρετική προσθήκη στα γεύματά σας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα τοστ με βούτυρο αμυγδάλου και κομμάτια μπανάνας ή μήλου ή να προσθέσετε κάποιο φρούτο εποχής στο γιαούρτι σας, με διπλή επίδραση: και να χορτάσετε και να γλυκαθείτε!

Αμύγδαλα και βούτυρο αμυγδάλου
Τα αμύγδαλα είναι από τους πιο ωφέλιμους ξηρούς καρπούς, καθώς περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Το σύνολο αυτών των συστατικών τους, καθιστούν τα αμύγδαλα σε υπερτροφή που μας κρατά χορτάτους για περισσότερη ώρα. Ταιριάζουν εξαιρετικά με γιαούρτι και επιπρόσθετα το βούτυρο αμυγδάλου με δυο φρυγανιές ή κράκερς ή με μια φέτα ψωμί, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό και χορταστικό γεύμα.

Ψωμί ολικής άλεσης
Αν έχετε μαζί σας στη δουλειά ψωμί ολικής άλεσης μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα νόστιμα, θρεπτικά και χορταστικά σάντουιτς της επιλογής σας. Οι φυτικές ίνες που περιέχει το ψωμί ολικής άλεσης θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε πλήρεις για περισσότερη ώρα και επιπρόσθετα μπορείτε απλά να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας και να φτιάξετε ένα αγαπημένο και ελαφρύ γεύμα.

Kοτόπουλο ή τόνος σε κονσέρβα
Το κοτόπουλο ή ο τόνος σε κονσέρβα είναι από τα πιο γρήγορα και ελαφριά πρωτεϊνούχα γεύματα που υπάρχουν και μάλιστα δε χρειάζονται καν μαγείρεμα. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια ελαφριά σαλάτα και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης και να έχετε ένα γρήγορο και πλήρες γεύμα. Προσέξτε μόνο να είναι με νερό και όχι με λάδι για να αποφύγετε την περιεκτικότητα σε κακά λιπαρά.

www.dietzone.gr