Πώς θα πετύχετε το τέλειο μακιγιάζ, για πρώτη φορά στη ζωή σας

pos-tha-petuxete-to-teleio-makigiaz-gia-proti-fora-sti-zoi-sas
ΤΡΙΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Επαγγελματικές συμβουλές για να αποκτήσετε εντυπωσιακή φυσική όψη μέσα σε 6 απλά βήματα. Για αρχάριες και μη.

Όταν μιλάμε για αρχάριες στο μακιγιάζ δεν μιλάμε μόνο για τις έφηβες που για πρώτη φορά θα το επιχειρήσουν, αλλά και για όλες εκείνες τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες διαρκώς αποτυγχάνουν να αποκτήσουν το τέλειο αποτέλεσμα που ζητούν. «Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει μια τεράστια έλλειψη στοιχειώδους κατάρτισης, τόσο σε επίπεδο επιλογής των κατάλληλων προϊόντων όσο και της εφαρμογής τους», λέει η celebrity makeup artist Lisa Eldridge, την οποία εμπιστεύονται δεκάδες διάσημες γυναίκες του πλανήτη και συνεχίζει: «Αυτό, οδηγεί τις περισσότερες γυναίκες να δημιουργούν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, τόσο όσον αφορά στην αναβάθμιση της όψης τους, όσο, κυρίως, στην υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας τους».

 Σύμφωνα με την Eldridge, το βασικό πλάνο μιας ρουτίνας μακιγιάζ που θα χαρίζει κάθε φορά ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην όψη σας στηρίζεται σε πολύ απλά βήματα:

1. Λοσιόν καθαρισμού: Πάντα εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας πάνω σε ένα έναν φρέσκο ​​και καθαρό καμβά. Αυτό σημαίνει το πρόσωπο πρέπει να είναι περασμένο με μια καθαριστική και τονωτική λοσιόν (με υφή τζελ ή αφρού) εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ και μετά, να ξεπλυθείτε με μπόλικο καθαρό νερό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα από τη λοσιόν. Αυτό βοηθά στην αποφυγή της απόφραξης των πόρων, εξασφαλίζοντας ένα υγιές δέρμα.

2. Primer: Ξεκινήστε το μακιγιάζ απλώνοντας ένα primer προσώπου, πριν το foundation και το concealer. Είναι η κίνηση που θα διατηρήσει το makeup σας σταθερότερο όλη μέρα. να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκέσει όλη την ημέρα.

3. Foundation: Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά βάση μεσαίας κάλυψης, την οποία θα απλώσετε με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ τοπικά στα σημεία που απαιτούν περισσότερη κάλυψη και ολοκληρώστε με ένα πινέλο σε όλο το πρόσωπο για πιο φυσική εμφάνιση.

4. Highlighter: Η επόμενη κίνηση αφορά σε ένα υγρό highlighter στον ίδιο τόνο με την επιδερμίδα σας, το οποίο θα εφαρμόσετε πάνω στα ζυγωματικά, στην ράχη της μύτης και στις εσωτερικές γωνίες των βλεφάρων, για να φωτίσετε περισσότερο τις λεπτομέρειες που τονίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

5. Κραγιόν: Είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε ένα balm τουλάχιστον 10 λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε το κραγιόν σας, ώστε να έχουν σταθερή ενυδάτωση  όσες ώρες κι αν περάσουν. Η πιο ασφαλής απόχρωση κραγιόν για κάθε περίσταση είναι το κόκκινο με ματ φινίρισμα. Αν θέλετε λίγο παραπάνω ζωντανό αποτέλεσμα επιλέξτε υγρό κόκκινο κραγιόν, το οποίο θα απλώσετε αφού πρώτα έχετε περάσει με μολύβι (στην ίδια απόχρωση) τις άκρες των χειλιών, ώστε να μείνει σταθερό και αναλλοίωτο για ώρες.

6. Σκιές και μάσκαρα: Αρχικά απλώστε μια σκιά σε απαλή καφέ ή nude απόχρωση σε όλο το πάνω βλέφαρο και την εσωτερική γωνία του ματιού, και θα διαπιστώσετε ότι το βλέμμα σας θα λάμψει στη στιγμή (όποια απόχρωση κι αν εφαρμόσετε στη συνέχεια, πάντα με μέτρο, θα είναι απλά για περισσότερη ένταση). Όσον αφορά στις βλεφαρίδες, διαλέξτε μια μάσκαρα που προσφέρει ταυτόχρονα όγκο και μήκος, ωστόσο φροντίστε να μην είναι μαύρη, αλλά καφέ. Αυτή είναι η σωστή απόχρωση που θα κάνει το βλέμμα σας να φαίνεται πιο μεγάλο, πιο ξεκούραστο και πιο λαμπερό.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM