Ο πιο απλός τρόπος κρυοθεραπείας, στο σπίτι

o-pio-aplos-tropos-kruotherapeias-sto-spiti
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Πώς μια χούφτα παγάκια μεταμορφώνεται σε μια πλήρη κούρα κατά των ρυτίδων, της ακμής και των μαύρων κύκλων στα μάτια.

Την μέθοδο της κρυοθεραπείας, η οποία εφαρμόζεται κυρίως από πολλούς επαγγελματίες στο χώρο του αθλητισμού και της φυσικοθεραπείας, πιθανώς να τη γνωρίζετε. Αν όχι, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για μια πολύ παλιά -αλλά αρκούντως δημοφιλή έως και σήμερα-, απλή, αποτελεσματική και ασφαλή θεραπευτική κούρα μείωσης του πόνου και της φλεγμονής μετά από κάποιο τραυματισμό, επιτρέποντας στον πάσχοντα να επιστρέψει χωρίς περιορισμούς στις αθλητικές υποχρεώσεις του. Για κάποιο παρόμοιο λόγο, η κρυοθεραπεία χρησιμοποιείται ευρέως στις μέρες, ως θεραπεία κατά πολλών παθήσεων του δέρματος από εξειδικευμένους δερματολόγους και αισθητικούς, χάρη στα οφέλη που προσφέρει στην αναδόμηση και επαναφορά της σφριγηλότητας του δέρματος, συνδυαστικά με παράλληλες αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ο πιο απλός τρόπος για να το αντιληφθείτε είναι ένας και μοναδικός: να απλώσετε μια χούφτα παγάκια στο πρόσωπό σας. Η Elena Wawrzynski, μια διάσημη αισθητικός και holistic health coach πολλών διασημοτήτων του Χόλιγουντ, λέει: «Προσπερνώντας την πρώτη αίσθηση έντονης κρυάδας, το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο πρόσκαιρα αναζωογονητικό, αλλά μακροπρόθεσμα θεραπευτικό για μια σειρά δερματικών προβλημάτων. Αν θέλετε να αντικρίσετε στον καθρέφτη σας ένα πρόσωπο πιο καθαρό, πιο φωτεινό, πιο λαμπερό και νέο -στη στιγμή- η κίνηση είναι μια: τρίψτε με πάγο την επιδερμίδας σας». Και η Wawrzynski, εξηγεί το γιατί.

 Μειώστε τα σπυράκια και εξαφανίζει τις φλεγμονές: Ξεκινήστε πλένοντας το πρόσωπό σας με νερό και στη συνέχεια στεγνώστε το με μια πετσέτα. Τυλίξτε μερικούς κύβους πάγου σε ένα καθαρό απορροφητικό χαρτί ή βαμβακερό πανί και τοποθετήστε τους τοπικά στα σπυράκια σας ή σε κάθε σημείο που εμφανίζονται ερεθισμοί, ερυθριάσεις ή ακμή, επί δυο λεπτά. Θα διαπιστώσετε ότι ο πάγος, όχι μόνο θα βοηθήσει στην υποβάθμιση της ερυθρότητας και της φλεγμονής, αλλά θα ελαχιστοποιήσει την παραγωγή λιπαρότητας στους πόρους.

Εξαφανίστε τις σακούλες κάτω από τα μάτια: Τυλίξτε μερικούς κύβους πάγου σε ένα καθαρό απορροφητικό χαρτί ή βαμβακερό πανί και εφαρμόστε ένα ήπιο, κυκλικό μασάζ πάνω και κάτω από την περιοχή των ματιών σας, με φορά από την εσωτερική γωνία των ματιών σας προς τα φρύδια. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία συχνά όλη την εβδομάδα (πρωί και βράδυ ) για καλύτερα αποτελέσματα.

Προωθείστε την μικροκυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα: Το θαμπό δέρμα είναι κακό μαντάτο για την διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας σας, ωστόσο η εφαρμογή πάγου βελτιώνει πρόσκαιρα την κυκλοφορία του αίματος ζωηρεύοντας και φωτίζοντας το πρόσωπό σας, αλλά παράλληλα αποκαθιστά σταδιακά τον ομαλό τόνο της επιδερμίδας, προάγοντας τη απαλότητα, τη λάμψη και τη νεότητά του.

Αντιστρέψτε τη γήρανση: Χάρη σε όλα τα παραπάνω, η εφαρμογή «σπιτικής» κρυοθεραπείας βοηθά να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης σε κάθε σημείο του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων των ορατών ρυτίδων έκφρασης.

THE BEAUTY TEAM