Ξέρατε ότι αυτές οι τρεις τροφές βοηθούν στην απώλεια βάρους;

ksinolaxano
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Στο πλαίσιο μιας ισοροπημένης διατροφής και υγιεινού τρόπυο ζωής, κάποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και μάλιστα εκεί που δεν το περιμένατε!

Ξινολάχανο
Είναι το λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση, είναι πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό και μάλιστα στη Γερμανία και είναι πλούσιο σε προβιοτικά, που βελτιώνουν την πεπτική λειτουργία. Οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση κάνουν καλό στο μικροβίωμα του εντέρου και κατ’ επέκταση μειώνεται ο κίνδυνος μεταβολικών διαταραχών και πρόσληψης βάρους. Προσθέστε ξινολάχανο και τουρσί στη σαλάτα σας μαζί με άλλα λαχανικά και απολαύστε το.

Αβοκάντο
Το αγαπάμε κυρίως για τα καλά του λιπαρά, τα οποία συχνά το ενοχοποιούν στη δίαιτα. Στην πραγματικότητα, όμως, χάρη σε αυτά και την πρωτεΐνη του τιθασεύει την όρεξή μας, μας βοηθά να αισθανόμαστε κορεσμό για περισσότερη ώρα κι αυτό μας κρατά μακριά από το τσιμπολόγημα και την πρόσληψη βάρους. Μπόνους είναι και η καλύτερη απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών (Α, D, E και K ) που μας προσφέρει, οι οποίες χρειάζονται λίπος για να μεταφερθούν στην κυκλοφορία του αίματος και στον οργανισμό. Προσθέστε το σε σάντουιτς και σαλάτες, φτιάξτε γουακαμόλε και θα δείτε ότι με μικρή ποσότητα θα νιώσετε πλήρεις.

Κίμτσι
Το κίμτσι είναι ένα κορεάτικο πιάτο με κόκκινο λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση και, όπως και το ξινολάχανο, είναι ιδανικό για το έντερο, λόγω των καλών βακτηρίων του. Οι γαλακτοβάκιλλοί του βοηθούν την πεπτική διαδικασία και τα προβιοτικά του γενικότερα καταπολεμούν διάφορες μολύνσεις. Παρασκευάζεται από ένα μείγμα με αλάτι, ξίδι, σκόρδο, πιπεριές τσίλι και άλλα μπαχαρικά, ενώ συνήθως σερβίρεται με ρύζι, νουντλς ή σούπα. Μπορείτε είτε να το φτιάξετε μόνοι σας και να το προσθέσετε σε αυγά σκραμπλ, στις σαλάτες, στο τοστ σας ή να το δοκιμάσετε σε κάποιο ασιατικό εστιατόριο.