Αναπάντεχες συμβουλές για ακόμη νεανικότερη επιδερμίδα

gunaika-upnos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αυτές είναι οι απλές -αλλά πολύ σπουδαίες- συνήθειες, για να δείχνετε ομορφότερη από το επόμενο πρωί.

Καθαρισμός, ενυδάτωση και απολέπιση, είναι οι τρεις θεμελιώδεις κινήσεις μιας ρουτίνας ομορφιάς που διασφαλίζει την υγεία και τη νεότητα της επιδερμίδας σας όσα χρόνια κι αν περάσουν, λένε οι ειδικοί. Αλλά η δερματολόγος Dr. Janet Prystowsky, με 30 χρόνια εμπειρίας στην αισθητική δερματολογία και την πλαστική χειρουργική και ιδιοκτήτρια γνωστής κλινικής στη Νέα Υόρκη, λέει ότι υπάρχουν και μερικές παραπάνω κινήσεις, οι οποίες μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη που επιθυμείτε. Και δεν απαιτούν ούτε χρήματα για έξτρα καλλυντικά προϊόντα, ούτε χρόνο για«ιεροτελεστίες». Είναι απλά, συνήθειες.

Χλωροφύλλη για πρωινό: «Αν και είναι δελεαστικό να ρουφήξετε μερικές γουλιές ζεστού καφέ με το που ξυπνάτε, η επιλογή ενός ακόμη πιο αντιοξειδωτικού και αντιγηραντικού ροφήματος -ναι, ο καφές διαθέτει τέτοια οφέλη- είναι πολύ καλύτερη ιδέα», λέει η Dr. Prystowsky και εξηγεί: «Με την μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχει, ο καφές μπορεί να καταπολεμήσει τη γήρανση του δέρματος με την εξάλειψη των τοξινών και την προστασία από τη δημιουργία ελευθέρων ριζών από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ωστόσο, η καφεΐνη έχει ισχυρή διουρητική επίδραση, που σημαίνει ότι προκαλεί αποβολή του νερού από το σώμα, περισσότερο από ότι αν πίνατε αντίστοιχη ποσότητα νερού».Η δερματολόγος συμβουλεύει ότι αντί για καφέ ή σκέτο νερό, είναι πολύ καλύτερο για την ομορφιά της επιδερμίδας σας να πίνετε κάθε πρωί μια δόση χλωροφύλλης. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση χλωροφύλλης απορροφά το σμήγμα και το αποβάλλει ομαλά από τον οργανισμό, καθαρίζει την επιδερμίδα από ρύπους και σκόνη προκαλώντας μια ήπια απολέπιση ενώ ταυτόχρονα συσφίγγει τους πόρους και αυξάνει την ικανότητα του λεμφικού συστήματος να οξυγονώνεται καλύτερα και να μειώνει τα οιδήματα. Όλα αυτά τα οφέλη της χλωροφύλλης οδηγούν στην άμεση τόνωση, λάμψη και απαλότητα της επιδερμίδας. «Η βιολογική χλωροφύλλη σε σκόνη είναι ένα συμπλήρωμα που θα βρείτε σε πολλά φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής, ωστόσο, φτιάχνοντας μόνη σας ένα ρόφημα με δυο ακτινίδια, ένα πράσινο μήλο και λίγο μαϊντανό χτυπημένα στο μπλέντερ, το αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας θα είναι ορατό από την πρώτη στιγμή», τονίζει η Dr. Prystowsky και προσθέτει: «Μετά, απολαύστε το καφεδάκι σας».

 Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε κάθε γεύμα: «Από την στιγμή της γέννησής σας μέχρι και την εφηβεία, η επιδερμίδα σας έχει ένα φυσικό φράκτη που σκοπός του είναι να διατηρεί την υγρασία μέσα στην επιδερμίδα και να τη διατηρεί σφριγηλή και απαλή. Ωστόσο, από την ηλικία των 20 και μετά, αυτός ο φράκτης αποσυντίθεται σταδιακά», τονίζει η δερματολόγος και συνεχίζει: «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ο μόνος σύμμαχος της επιδερμίδας σας ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση, την ηλιακή ακτινοβολία, το στρες και την ηλικιακή γήρανση. Και, σίγουρα, θα έχετε ακούσει άπειρες φορές για το πόσο καλός είναι ο σολομός για την καταπολέμηση των ρυτίδων, επειδή ακριβώς περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Όμως, ο λιναρόσπορος, περιέχει ακόμη πιο υψηλά επίπεδα αυτών των σούπερ λιπαρών οξέων, γεγονός που καθιστά τις μεμβράνες των κυττάρων σας να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, κάνοντας την επιδερμίδα σας να φαίνεται πολύ πιο νεανική. Μια χούφτα λιναρόσπορου σε κάθε πράσινη σαλάτα σας, μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ποιοτικός ύπνος κάθε βράδυ: Οι επιστήμονες λένε ότι κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού κύκλου του ύπνου, τα κύτταρα ανανεώνονται και αποβάλλονται οι τοξίνες, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου -η κύρια πρωτεΐνη που χαρίζει σφριγηλότητα και πυκνότητα στην επιδερμίδα. «Ωστόσο, ο αριθμός των ιδανικών ωρών ύπνου διαφέρει ανάλογα με τον κάθε οργανισμό, κατά μία ή δύο ώρες περίπου. Επίσης, ένας πλήρης οκτάωρος ύπνος, πιθανώς να μην είναι εφικτός για γυναίκες άνω των 30 ή 40 ετών, όμως αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα του ύπνου», τονίζει η Dr. Prystowsky και συμβουλεύει: «Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα αϋπνίας ή διακεκομμένου κύκλου ύπνου, είναι καλό να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση μιας μπανάνας, λίγης σοκολάτας ή ενός γαλακτοκομικού προϊόντος τρεις ώρες πριν την κατάκλιση θα σας βοηθήσει σημαντικά. Αυτές οι τροφές περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ, το οποίο ο οργανισμός αδυνατεί να παράξει από μόνος του. Κατά την πέψη, η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστής) και εν συνεχεία σε μελατονίνη, τη γνωστή και ως “ορμόνη του ύπνου”».

THE BEAUTY TEAM