Να, πώς ο κλιματισμός καταστρέφει την επιδερμίδα σας

gunaika-grafeio
ΤΡΙΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Χειμώνα-καλοκαίρι, ο ίδιος ύπουλος εχθρός: ξηρότητα, φαγούρα, πρόωρη γήρανση

Ζείτε ή δουλεύετε σε ένα περιβάλλον όπου μόνιμη και αποκλειστική πηγή διατήρησης της «ιδανικής» θερμοκρασίας είναι ένα μηχάνημα ψύξης-θέρμανσης; Μην ψάχνετε αλλού τα αίτια των έντονων διαταραχών τού -κατά τα άλλα- υγιούς δέρματός σας.

Τα κλιματιστικά απορροφούν την φυσική υγρασία του περιβάλλοντος ενός δωματίου, γεγονός που επηρεάζει ταυτόχρονα την φυσική υγρασία της επιδερμίδας σας, καθιστώντας την περισσότερη ξηρή από το κανονικό. Αναπόφευκτα, αυτό οδηγεί μεσοπρόθεσμα σε κνησμό και κοκκινίλες, ενώ μακροπρόθεσμα σε ρυτίδες. «Η διαρκής έκθεση του δέρματός σας στον κλιματισμό μειώνει την φυσική παραγωγή ιδρώτα και φυσικών ελαίων του δέρματος, δημιουργώντας τοξίνες, οι οποίες αποθηκεύονται στους πόρους και μεταφράζονται σε θαμπάδα, ρυτίδες και ακμή», λέει o φημισμένος δερματολόγος του Χόλιγουντ, Dr. Peter Kopelson και συνεχίζει: «Μακροπρόθεσμα, η συνεχής απώλεια και έλλειψη αντικατάστασης του νερού από τους ιστούς του δέρματος, οδηγεί σε ρυτίδες πρόωρης γήρανσης και εκφυλισμό της επιδερμίδας, βλάπτοντας δομικά την ικανότητα αναδόμησης του δέρματος». Τι σημαίνει, πρακτικά, αυτό; Ο Dr. Kopelson εξηγεί: «Τα κλιματιστικά μηχανήματα μεταμορφώνουν ένα υγιές δέρμα σε προβληματικό -out of the blue-, ενώ σε περιπτώσεις εκζέματος, ροδόχρου ακμής ή ψωρίασης, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί δραματικά», και συμβουλεύει:

-  Πριν ξεκινήστε για δουλειά: Εφαρμόστε μια κρέμα προσώπου με βασικά συστατικά τη γλυκερίνη, τα φυτικά έλαια και τα λιπαρά οξέα. Απλώστε την ακόμη μια φορά στο μέσον της ημέρας και επαναλάβετε την εφαρμογή το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο.

- Στη δουλειά: Για να εξουδετερώσετε τα αποτελέσματα της ξήρανσης που δημιουργεί ο κλιματισμός στην επιδερμίδα σας, βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού στο 8ωρο της εργασίας σας και, ταυτόχρονα, επενδύστε και σε ένα ενυδατικό σπρέι προσώπου, ψεκάζοντας το πρόσωπο κάθε φορά που το νιώθετε να «τραβάει» (πρόκειται για μια κίνηση η οποία εξουδετερώνει τα αποτελέσματα της ξήρανσης που δημιουργεί ο κλιματισμός στην επιδερμίδα σας).

- Μετά τη δουλειά: Απομακρύνετε με μεγάλη επιμέλεια το make up, καθαρίζοντας την επιδερμίδα σας με ένα βουρτσάκι και ξεπλύντε. Εφαρμόστε ένα ήπιο απολεπιστικό και ξεπλύντε ξανά. Μετά, απλώστε την ενυδατική κρέμα νυκτός, την οποία συνδυάζετε με το ανάλογο serum.

THE BEAUTY TEAM