Ωτοπλαστική: φωτογραφίες-πλαστική αυτιών

zeugari-gelio-kapelo-karo-poukamiso-autia-dontia-xamogelo-plastiki-aution
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η ωτοπλαστική είναι η πλαστική επέμβαση των αυτιών που μπορεί να διορθώσει τη θέση, το σχήμα και το μέγεθος των αυτιών.

 Ωτοπλαστική και πλαστική αυτιών

Ωτοπλαστική είναι η πλαστική των αυτιών που αλλάζει την θέση, το σχήμα και το μέγεθος των αυτιών. Μπορεί επίσης να θέλετε να κάνετε ωτοπλαστική γιατί έχετε άλλη δυσμορφία στο αυτί μια και γεννηθήκατε έτσι ή αποκτήσατε το πρόβλημα μετά από ατύχημα ή μετά από αφαίρεση κάποιας βλάβης του δέρματος του αυτιού.

Μπορείτε να κάνετε την επέμβαση της ωτοπλαστικής όταν τα αυτιά σας έχουν φθάσει σε πλήρη ανάπτυξη δηλαδή μετά την ηλικία των 5 ετών οπότε μιλάμε για ωτοπλαστική σε παιδιά και δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας πέραν αυτού. Αν το παιδί γεννήθηκε με πεταχτά αυτιά τότε υπάρχουν νάρθηκες που όταν τοποθετηθούν έγκαιρα μπορούν να βοηθήσουν κάπως.

Η ωτοπλαστική συνεπώς διορθώνει τα πεταχτά αυτιά,τα μεγάλα αυτιά, αλλά και άλλες δυσμορφίες και θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν επηρεάζει την ακοή.

Ωτοπλαστική-επέμβαση

Η επέμβαση στα παιδιά γίνεται με γενική αναισθησία σε οργανωμένες κλινικές και στους ενήλικες με τοπική αναισθησία. Οι τεχνικές διαφέρουν και ο κάθε πλαστικός χειρουργός επιλέγει αυτή που νομίζει. Εμείς τα τελευταία 15 χρόνια χρησιμοποιούμε μεθόδους ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ενδιαφερόμενου και τροποποιούμε τις τεχνικές για το κάθε πρόβλημα χωριστά. Η λογική στηρίζεται στην μελέτη της ανατομίας της κάθε περίπτωσης και προσαρμόζουμε τις μεθόδους μας με στόχο ένα σταθερό στον χρόνο, φυσικό αποτέλεσμα.

Ωτοπλαστική ανάρρωση

Οι ασθενείς τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες φεύγουν αμέσως για το σπίτι φορώντας ένα ελαστικό επίδεσμο στο κεφάλι για 3 ημέρες τα παιδιά και 2 ημέρες οι ενήλικες. Τα αυτιά θα είναι πρησμένα όπως είναι φυσικό μετά την επέμβαση και σταδιακά αυτό το πρήξιμο υποχωρεί. Τα κορίτσια αλλά και τα αγόρια με μακριά μαλλιά επιστρέφουν στις δραστηριότητες άμεσα. Οι έχοντες κοντά μαλλιά θα χρειασθούν λίγες ημέρες περισσότερες για να επιστρέψουν στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή τους.

Δείτε μερικές περιπτώσεις του Νώντα Καποσίτα M.D, PhD

Δείτε περισσότερες περιπτώσεις από το μεγάλο φωτογραφικό αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα

Νώντας Καποσίτας M.D,PhD
Πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς
στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

https://kapositas.gr