Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο λεμόνι στη διατροφή μας

lemonia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μην... ξινίζετε! Το λεμόνι κάνει καλό από πολλές απόψεις.

Μπορεί σκέτα να μην μπορούμε να τα καταναλώσουμε και ο χυμός τους να έχει έντονη οξύτητα. Μπορούμε, όμως, να προσθέσουμε τον χυμό τους στο φαγητό, στα smoothies, σε άλλους χυμούς, στη σάλτσα, σε επιδόρπια, στο κέικ και να λάβουμε τα άπειρα οφέλη τους. 

Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού
Τα λεμόνια, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και μας καθιστά λιγότερο ευάλωτους απέναντι σε ιώσεις και ασθένειες. Ακόμη, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου μακροπρόθεσμα.

Μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Σύμφωνα με την American Heart Association, η κατανάλωση λεμονιών μπορεί να μειώσει κατά 19% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. 

Συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου
Και πάλι, η βιταμίνη C τους είναι η κύρια αιτία, αφού γενικά η βιταμίνη αυτή στη διατροφή συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και τα λεμόνια μας την παρέχουν σε επάρκεια (1 μικρό λεμόνι μας χαρίζει το 51% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά). Κολλαγόνο σημαίνει ελαστικότητα και νεανικότητα στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά, δηλαδή ομορφιά εσωτερική και εξωτερική.

Αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου
Όταν καταναλώνετε μια τροφή πλούσια σε σίδηρο, όπως σπανάκι, φακές κ.ο.κ., φροντίστε να τη συνδυάζετε με λεμόνι ή κάποιο τρόφιμο με περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και να μην καταναλώνετε κάποια τροφή με περιεκτικότητα σε ασβέστιο αν δεν περάσουν δυο ώρες. Ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός σας θα απορροφάει καλύτερα με τη βιταμίνη C το σημαντικό αυτό μέταλλο, τονώνοντάς σας στην καθημερινότητά σας.

Προλαμβάνουν το άσθμα
Ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος είναι χαμηλότερος στους ανθρώπους που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κάποιων συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων και βιταμίνης C, που τα λεμόνια μας παρέχουν .