7 μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο που θα απογειώσουν τη ρουτίνα σας

gunaika-epidermida-omorfia-eksotiki-omorfia-melaxrini-matia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Στην Ιαπωνία, το σαμπουάν έχουν αντικατασταθεί από τσάι matcha, ενώ στη Βραζιλία η Νο1 αντιγηραντική θεραπεία γίνεται με μούρα Acai. Διαβάστε τέτοια και άλλα πολλά, εδώ.

Η Stephanie Flor, περιώνυμη beauty influencer και ιδρύτρια της ιστοσελίδας Around the World Beauty, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με σκοπό να μάθει από τις γυναίκες σε κάθε γωνιά της Γης τα μυστικά της ομορφιάς τους. Οι συμβουλές που έχει να δώσει είναι αληθινά συναρπαστικές. Κάποιες από αυτές, ίσως αλλάξουν και τον δικό σας τρόπο που χειρίζεστε την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών σας.

- Όταν μια παραδοσιακή Ινδή νύφη ετοιμάζεται για την τελετή του γάμου της, εφαρμόζει μια θεραπευτικήαπολέπιση της επιδερμίδας της με κουρκουμά. Δεν πρόκειται μόνο για μια συμβολική χειρονομία –το χρώμα της σκόνης του κουρκουμά μοιάζει με αυτό του εδάφους του πλανήτη Δία, που αστρολογικά αντιπροσωπεύει την ευημερία και την επιτυχία-, αλλά και για μια αληθινά αξιοθαύμαστη ιδιότητα που έχει ο κουρκουμάς στην ακτινοβολία της επιδερμίδας και τη θεραπεία από την ακμή.

- Στο Μεξικό, το νέκταρ της Αγαύης αναμιγνύεται με πλιγούρι βρώμης ή μαγειρεμένο ρύζι και μετατρέπεται σε ένα θαυματουργό scrub προσώπου, όπου εκτός από λάμψη χαρίζει στην επιδερμίδα ένα πλήθος ενυδατικών, αντιγηραντικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων.

- Το δαμάσκηνο kakadu, ένα υπερφρούτο της Αυστραλιανής γης με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, χρησιμοποιείται συχνά σε αυτοσχέδιες κρέμες προσώπου επειδή λέγεται ότι συμβάλλει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και στη θεραπεία των σπυριών εν μία νυκτί.

- Στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης, ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής, οι γυναίκες μαζεύουν τα φύκια από τα βράχια και τα κάνουν ένα κρεμώδες σαπούνι, το οποίο είναι γεμάτο με βιταμίνες Α και Β12, καθώς και με σίδηρο και ψευδάργυρο. Γι’ αυτό είναι τόσο βαθιά ενυδατικό, απολυμαντικό, επουλωτικό και καθαριστικό.

- Τα μούρα Acai θεωρούνται πρωτεύον μέσο για την ομορφιά των Βραζιλιάνων γυναικών. Πλούσια σε βιταμίνες A, B, C και E, αυτά τα μικρά αντιοξειδωτικά μούρα, έχουν σπουδαία αντιγηραντική δράση και όχι μόνο όταν τα τρώτε. Οι Βραζιλιάνες τα συνθλίβουν και τα απλώνουν σαν μάσκα προσώπου καθημερινά.

- Στην Ιαπωνία, αιώνες τώρα, η εφαρμογή του τσαγιού matcha στο τριχωτό της κεφαλής βοηθά στην αποτροπή της απώλειας μαλλιών και αυξάνει τη δύναμη, τη λάμψη και την απαλότητά τους. Τι κάνουν ακριβώς; Αναμιγνύουν το matcha με ένα αυγό και λίγο λάδι καρύδας και καλύπτουν με το μίγμα ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής για 20 λεπτά.

- Στην Κορέα, όλες οι γυναίκες έχουν μάθει παραδοσιακά να κάνουν μασάζ στο πρόσωπο πριν απλώσουν ο,τιδήποτε επάνω του –κρέμες, ορούς ή μακιγιάζ. Αλλά αυτό το μασάζ προσώπου έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς τα δάχτυλα μιμούνται την κίνηση του σαλιγκαριού: πιέζετε και προχωράτε ζουλώντας με αργές κινήσεις προς κάθε σημείο του προσώπου ξεκινώντας από το πιγούνι και τελειώνοντας στο μέτωπο. «Από τις Κορεάτισσες έμαθα ότι αυτή η ιεροτελεστία επιτρέπει στους πόρους να ανοίξουν και να απορροφήσουν καλύτερα και βαθύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά μιας κρέμας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τα ευεργετήματα ενός φυσικού lifting προσώπου», λέει η Stephanie Flor.

THE BEAUTY TEAM