Δείτε γιατί πρέπει να βάζετε μέλι στα σνακ σας

meli-bromi-snak
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Δίνει γεύση, γλυκύτητα και σας κρατά μακριά από επεξεργασμένα επιδόρπια.

Χαρίστε λίγη γεύση και φαντασία παραπάνω στο ορεκτικό σας ή στο σνακ που παίρνετε στο γραφείο, με ένα γλυκό τρικ που θα σας κάνει καλό, θα σας χαρίσει νοστιμιά και δεν θα σας αγχώσει με θερμίδες: προσθέστε λίγο μέλι.

Μπορείτε να ταιριάξετε το μέλι στο γιαούρτι σας, στη φρουτοσαλάτα σας, σε μια φέτα ξεροψημένου ψωμιού ολικής άλεσης με τυρί ρικότα, στους ξηρούς καρπούς σας ή ακόμη και στη σαλάτα σας και εκτός του ότι θα μειώσετε την πείνα σας, θα χαρίσετε στο σνακ σας γλυκιά γεύση, ώστε να μην την αναζητήσετε αργότερα σε επιδόρπια και επεξεργασμένα γλυκίσματα, γεμάτα κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες.

Μην ξεχνάτε ότι το μέλι περιέχει πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά που δρουν προληπτικά εναντίον του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα τονώνει το ανοσοποιητικό και μαλακώνει τον λαιμό και συμβάλλει στη μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, δείκτη φλεγμονής στον οργανισμό.

Αν δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε, ψάξτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής μέλι ερείκης (ερεικόμελο), κυρίως το φθινοπωρινό, που είναι ιδιαίτερα τονωτικό για τον οργανισμό.