Πώς θα μετατρέψετε το μπάνιο σας σε αληθινό spa, στο λεπτό

pos-tha-metatrepsete-to-mpanio-sas-se-alithino-spa-sto-lepto
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

4 απολαυστικές θεραπείες για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα επαγγελματικά studio ομορφιάς.

Το μόνο που ζητάτε μόλις φτάσετε σπίτι στο τέλος μιας δύσκολης μέρας είναι ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο. Αλλά υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι, πέρα από τη χαλάρωση, για να μπείτε τρέχοντας στην μπανιέρα σας. Εκεί μέσα, στο μικρό, προσωπικό σας καταφύγιο, μπορείτε να απολαύσετε τα ίδια ακριβώς οφέλη που  χαρίζουν οι θεραπείες των spa με συνταγές και προϊόντα που περιποιούνται το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά σας με τον πιο φυσικό τρόπο.  

Η Katie Colyer, μια αισθητικός με εμπειρία στις ολιστικές θεραπείες ομορφιάς και ιδιοκτήτρια του Ascentia Beauty Spa στο Λος Άντζελες, προτείνει συμβουλές και συνταγές για τη δημιουργία των καλύτερων θεραπειών spa στο σπίτι.

«Αυτές οι αυτοσχέδιες κούρες, που μπορείτε να δημιουργήσετε με απλά υλικά στο λεπτό, ξεπερνούν τα συμβατικά όρια ενός απλού καθαρισμού του δέρματος και των μαλλιών σας, διεγείροντας όλες τις αισθήσεις και προσθέτοντας τόνους ευεξίας, χαλάρωσης και εσωτερικής γαλήνης, χάρη στα συστατικά των αιθέριων ελαίων και των άλλων φυσικών υλικών που σας προτείνω. Δοκιμάστε το και σας εγγυώμαι ότι θα σας γίνει καθημερινή ανάγκη», λέει η Colyer.

 Body scrub: Αναμείξτε 1 κουτάλι ηλιέλαιο και φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου σε ένα μπολ και μετά προσθέστε τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Καθώς ανακατεύετε ρίχνετε λίγο-λίγο ½ φλιτζάνι βιολογικής σκόνης καλαμποκιού μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα σε όλο το δέρμα από το λαιμό και κάτω τρίβοντας απαλά σαν να κάνετε μασάζ. Λίγο μετά, ξεπλυθείτε και συνεχίστε το μπάνιο σας με ένα αφρόλουτρο από λάδι ελιάς και  αναζωογονητικό άρωμα από άνθη λουϊζας, που καθαρίζει το σώμα προσφέροντας ταυτόχρονα αντιοξειδωτική, καταπραϋντική και ενυδατική δράση.

Bath soak: Για ένα μπάνιο πρωτόγνωρης χαλάρωσης, αναμείξτε 1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης με 1 φλιτζάνι άλατα Epsom και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε ½ φλιτζάνι αποξηραμένα άνθη λεβάντας και κλείστε όλο το μείγμα σε ένα ειδικό σακουλάκι για μπάνιο, το οποίο θα τοποθετήσετε κάτω από τη ροή του νερού μέχρι να γεμίσει η μπανιέρα. Απολαύστε την εμπειρία!

Μάσκα προσώπου: Χτυπήστε στο μπλέντερ ½ ώριμο αβοκάντο, ένα αυγό και από μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι, μαγειρική σόδα και μέλι. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο αφήνοντάς τη να δράσει για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μάσκα μαλλιών: Ενώ βυθίζεστε στη μπανιέρα φορώντας την ενυδατική μάσκα προσώπου, χαρίστε ταυτόχρονα στα μαλλιά σας έναν πολυτελή και ευεργετικό συνδυασμό ελαίων και θρεπτικών ουσιών. «Η αγαπημένη μου μάσκα μαλλιών όλων των εποχών -κυριολεκτικά και μεταφορικά-, είναι πολύ απλή γιατί περιέχει μόνο ένα συστατικό: το καστορέλαιο», λέει η Colyer και εξηγεί: «Το καστορέλαιο προσφέρει τεράστια οφέλη στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της αποτοξίνωσης των βολβών της τρίχας, της προώθησης της δύναμης των μαλλιών και της αποφυγής σπασίματος ή εμφάνισης πιτυρίδας».Ανακατέψτε λίγο καστορέλαιο με κάποιο άλλο λάδι φορέα, όπως το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο. Καλύψτε τα μαλλιά σας από τις ρίζες έως τις άκρες και αφήστε τα έλαια να κάνουν τη μαγεία τους, ενώ απολαμβάνετε το χαλαρωτικό μπάνιο σας.

THE BEAUTY TEAM