Γιατί η απολέπιση είναι η κρυφή δύναμη της αγέραστης ομορφιάς σας

giati-i-apolepisi-einai-i-krufi-dunami-tis-agerastis-omorfias-sas-krufi-dunami-tis-agerastis-omorfias-sas
ΤΡΙΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Για να είστε πάντα νικήτρια στον αγώνα για νεανικότερη επιδερμίδα, το scrub είναι το μυστικό σας υπερόπλο.

Ρωτήστε οποιοδήποτε ειδικό της υγείας, της περιποίησης ή του καλλωπισμού της επιδερμίδας και θα σας διαβεβαιώσει ότι η απολέπιση αποτελεί μια απόλυτα απαραίτητη διαδικασία.Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι με τη χρήση ενός κατάλληλου scrub η επιδερμίδα τονώνεται, αιματώνεται καλύτερα, ενώ αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.Οι αισθητικοί λένε πως με το peeling απελευθερώνονται οι φραγμένοι πόροι και η τραχιά επιφάνεια του δέρματος εξομαλύνεται, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το πιο λείο, καθαρό και λαμπερό δέρμα που κρύβεται από κάτω.Τέλος, οι makeup artists συμβουλεύουν ότι μετά από μια καλά απολεπισμένη επιδερμίδα όλα τα προϊόντα του μακιγιάζ απορροφώνται καλύτερα από την επιδερμίδα και δημιουργούν δυο φορές καλύτερο αποτέλεσμα.Και όλοι έχουν δίκιο, αφού η χρήση ενός scrub βοηθά να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους που συσσωρεύονται καθημερινά στην επιδερμίδα σας, δίνοντάς της τη δυνατότητα να αναπνέει ελεύθερα και να λάμπει.

Το peeling είναι ακίνδυνο ακόμη και για τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες: «Υπήρξε μια εποχή που οι γυναίκες έτριβαν το πρόσωπό τους με σκληρά απολεπιστικά συστατικά ή, αργότερα, με ειδικές φόρμουλες από μαλακότερα μικροσφαιρίδια, αλλά και τα δύο αυτά είδη scrub τείνουν πια να εκλείψουν από μια ασφαλή ρουτίνα απολέπισης εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούσαν, κυρίως, στις ευαίσθητες επιδερμίδες», λέει η Melanie Grant, μια celebrity αισθητικός με έδρα το Χόλιγουντ και συνεχίζει: «Στις μέρες μας, η εξέλιξη της τεχνολογίας στην κοσμητολογία επιτρέπει τη δημιουργία απολεπιστικών προϊόντων που αποτελούν εξαιρετικά ασφαλής επιλογές για όλους τους τύπους δέρματος, από το πιο και λιπαρό μέχρι το πιο ευαίσθητο».

 Πώς θα διαλέξετε το ιδανικό scrub για την επιδερμίδα σας: «Αν υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να ανακαλύψετε πριν αγοράσετε ένα προϊόν απολέπισης, αυτό είναι ο προσωπικός τύπος της επιδερμίδας σας. Και κατόπιν, διαλέξτε εκείνο το scrub που είναι κατάλληλο τόσο σε συστατικά όσο και σε τρόπο δράσης», λέει η Grant και εξηγεί: «Ένα δέρμα πολύ σκληρό, αρκούντως λιπαρό και ανθεκτικό μπορεί να δεχθεί μηχανικό peeling με κόκκους χωρίς καμία αρνητική συνέπεια. Αντιθέτως, ένα λεπτό, ευαίσθητο δέρμα έχει ανάγκη από χημική απολέπιση, κάτι που γίνεται γίνεται χάρη στα ενεργά συστατικά του αντίστοιχου scrub -συνήθως υδροξυοξέα ή ένζυμα. Παράλληλα με αυτές τις δυο κατηγορίες, υπάρχουν και τα scrub που δεν χρειάζονται καθόλου τρίψιμο της επιδερμίδας. Κυκλοφορούν με υφή τζελ και εφαρμόζονται στο πρόσωπο σαν μάσκα, με σύνθεση που περιέχει περιέχουν AHA και άλφα υδροξυοξέα. Εφαρμόζετε για 10 λεπτά και αφού ξεβγάλετε με σκέτο νεράκι θα διαπιστώσετε πως όλα τα νεκρά κύτταρα έχουν απομακρυνθεί, αποκαλύπτοντας ένα αναγεννημένο, λαμπερό και νεανικό δέρμα».

Οδηγίες σωστής χρήσης και εφαρμογής: Σε κάθε περίπτωση, η χρήση ενός προϊόντος απολέπισης -ακόμη και με την πιο ελαφριά υφή- δεν πρέπει να γίνεται πάνω από δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ ειδικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, η αισθητικός συνιστά ένα καλό εβδομαδιαίο peeling και μέχρις εκεί. «Το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτό: αποφύγετε το δυνατό και επώδυνο τρίψιμο, γιατί τρίβοντας την επιδερμίδα δυνατά, κινδυνεύετε να προκαλέσετε μικροερεθισμούς και μικροτραυματισμούς. Οι απαλές κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω με ελαφριά πίεση είναι οι πιο κατάλληλες, ώστε να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη», τονίζει η Grant.

 ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM