Αυτές οι καθημερινές συνήθειες θα σας χαρίσουν τέλειο δέρμα

autes-oi-kathimerines-sunitheies-tha-sas-xarisoun-teleio-derma
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Οι καλύτερες επιστημονικές συμβουλές για πρόσωπο φρέσκο λαμπερό και βαθιά ενυδατωμένο, μέσα από 7 απλά βήματα.

Ένα δέρμα που έχει έλλειψη υγρασίας δείχνει ξηρό, θαμπό, άχρωμο -μετάφραση: βαθιές ρυτίδες, ορατή γήρανση. Ειδικά τώρα το φθινώπορο με τις αλλαγές της θερμοκρασίας, το πρόβλημα γιγαντώνεται. Επιπλέον, το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και επιρρεπές σε φλεγμονές και βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς και στρεσογόνους παράγοντες. Πολλοί skincare experts, μεταξύ των οποίων και η Dr. Cherie Wong, συμβουλεύουν να εντάξετε  ενυδατικές κρέμες και serum στην καθημερινότητά σας με σκοπό να βελτιώσετε κατά πολύ την ποιότητα της επιδερμίδας σας. Η ειδικός, μοιράζεται μαζί σας τους 7 καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε ένα πρόσωπο αληθινά φρέσκο και λαμπερό χωρίς ερεθισμούς κι ευαισθησίες.

Πίνετε νερό έστω και με το ζόρι: 8 ποτήρια νερού ημερησίως διατηρούν το δέρμα υγιές. Δεν μπορείτε ή δεν προλαβαίνετε να πιείτε αυτή την ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα; Συμπληρώστε με τροφές όπως φρούτα και λαχανικά εποχής, καθώς και πράσινο τσάι -αντικαθιστώντας τις αντίστοιχες δόσεις από καφέ και αναψυκτικά, τα οποία αφυδατώνουν περισσότερο την επιδερμίδα σας.

Χρησιμοποιήστε  προϊόντα που προάγουν την ενυδάτωση: Αυτό που χρειάζεστε είναι συστατικά τα οποία εγκλωβίζουν το νερό στα κύτταρα, όπως το υαλουρονικό οξύ. Μελέτες αποδεικνύουν ότι ένα ενυδατικό προϊόν με υαλουρονικό οξύ συγκρατεί μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Αναζητήστε, λοιπόν, προϊόντα περιποίησης, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με άλλα ευεργετικά συστατικά, όπως φύκια και εκχυλίσματα φυτών, για επιδερμίδα λεία λαμπερή και πιο αψεγάδιαστη από ποτέ.

Ρυθμίστε κατάλληλα την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης: Η ενυδατική σας κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό, κάθε πρωί και βράδυ. Σημασία όμως έχει και η ποσότητα που βάζετε κάθε φορά. Θα πρέπει να είναι λίγη, ώστε να απορροφάται αμέσως από το δέρμα και να μη μένει πάνω του. Διαφορετικά, η συχνή χρήση κρέμας και οι μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή την αφυδάτωση της επιδερμίδας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί τα πολλά στρώματα της ενυδατικής κρέμας μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη κατακράτηση νερού στα κύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να διογκωθούν σε τέτοιο σημείο ώστε να χαθεί η συνεκτικότητά τους (απομακρύνεται το ένα από το άλλο) και να χάσουν το νερό τους, οπότε η επιδερμίδα  αφυδατώνεται.

 Επιλέξετε σωστά την ιδανική κρέμα ενυδάτωσης: Δεν επιλέγετε ένα προϊόν αυστηρά με ηλικιακά κριτήρια, αλλά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας σας. Ακόμη και ένας λιπαρός τύπος δέρματος αφυδατώνεται και στην προσπάθειά της να ανταπεξέλθει παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα. Γι' αυτό την ενυδατώνετε ιδανικά χρησιμοποιώντας σέρουμ με υαλουρονικό οξύ, που μπορεί να προσφέρει υγρασία στην εξωτερική στοιβάδα. Απ’ την άλλη μεριά, μια ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ένα προϊόν με βιταμίνες Α, Ε υαλουρονικό και γλυκολικό οξύ. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, αναζητήστε κρέμες με λακτοβιονικό οξύ (μια αντιοξειδωτική ουσία με υψηλή ενυδατική δράση) και, τέλος, αν η επιδερμίδα σας είναι μεικτή επενδύστε σε φόρμουλες με  συνδυασμό οξέων φρούτων και υαλαουρονικού οξέος.

Αποφύγετε τις υπερβολές: Όταν υπερφορτώνετε την επιδερμίδα σας με καλλυντικά προϊόντα, οι πόροι κλείνουν από τη συσσώρευση σμήγματος και νεκρών κυττάρων με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ακμή. Επιπλέον, όταν επιλέγετε ακατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδα σας προϊόντα και δεν την ενυδατώνεις όσο πρέπει, σπάει πιο εύκολα , ξεφλουδίζει και αντιδρά με αλλεργίες.

Προστατευτείτε από τη ρύπανση με αντιοξειδωτικά συστατικά: Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει σημαντικά στη γήρανση και την ευαισθησία του δέρματος. Επηρεάζει κυρίως το δέρμα στον σχηματισμό των ελεύθερων ριζών, οι οποίες επιτίθενται στη δομή του, προκαλώντας αυτό που ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Ως εκ τούτου το σώμα  αντιδρά όταν η φυσική του αντιοξειδωτική άμυνα δεν είναι αρκετή για να εξουδετερώσει αυτήν την απειλή. Τελικά, προκαλείται αύξηση του ερεθισμού και της ευαισθησίας. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, δηλαδή βιταμίνες A, C και D, ώστε να προστατευτείτε πλήρως και να χαρίσετε στο πρόσωπό σας έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης και λάμψης.

Επενδύστε σε μια νέα σειρά ενυδάτωσης: Η  ανανεωμένη σειρά crème fraîche® de beauté  της Nuxe ξεδιψά την επιδερμίδα και της χαρίζει 48ωρη ενυδάτωση και προστασία από τη ρύπανση. Αυτές οι νέες φόρμουλες συνδυάζουν ιδανικά τις ιδιότητες από φυτικούς γαλακτώδεις χυμούς με ένα υψηλής τεχνολογίας εκχύλισμα από κόκκινα φύκη της Βαλτικής Θάλασσας, δημιουργώντας μια διαφορετική προσέγγιση στην αποτελεσματική ενυδάτωση της επιδερμίδας και εξασφαλίζοντας μια απολαυστική εμπειρία περιποίησης. Οι δροσερές υφές της νέα σειράς καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε τύπου επιδερμίδας, ενώ το άρωμα της σειράς αποτελεί μια ντελικάτη floral επιλογή με νότες ξύλου, φρέζιας, άνθη πορτοκαλιάς και γιασεμιού.

Η σειρά περιλαμβάνει serum 48ωρης ενυδάτωσης, κρέμες ενυδάτωσης για μεικτές, ξηρές και κανονικές επιδερμίδες, και μάσκα με υαλουρονικό οξύ και καταπραυντική δράση για τέλεια επιδερμίδα.

Αναζητήστε τη σειρά crème fraîche® de beauté  της Nuxe στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών 

THE BEAUTY TEAM