Μπορεί το γάλα γαϊδούρας να κρύβει μέσα του το μυστικό για υπέροχα μαλλιά;

mporei-to-gala-gaidouras-na-krubei-mesa-tou-to-mustiko-gia-uperoxa-mallia
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας από θαμπά, ξηρά, λιπαρά ή αδύναμα σε υγιή, πυκνά, λαμπερά και απαλά, μέσα σε μια βδομάδα. Χάρη στο γάλα γαϊδούρας.

2.050 χρόνια μετά, το μεγάλο μυστικό της Κλεοπάτρας για μαλλιά ασύγκριτης λάμψης εξακολουθεί να είναι στην κορυφή κάθε αυτοσχέδιας ρουτίνας περιποίησης: το γάλα γαϊδούρας! Χάρη στις μελέτες αρχαιολόγων και ιστορικών μαθαίνουμε ότι το γάλα γαϊδούρας ήταν το βασικό υλικό που χρησιμοποιούσε η Ελληνίδα Βασίλισσα-Θεά της Αιγύπτου για το μπάνιο της, τον καθαρισμό της επιδερμίδας της αλλά κυρίως για την φροντίδα των μαλλιών της. Και, σύμφωνα με τους ειδικούς των σύγχρονων καιρών, το γάλα γαϊδούρας είναι αληθινό φάρμακο για κάθε σχετικό πρόβλημα. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C είναι 60 φορές μεγαλύτερη από το αγελαδινό ή το κατσικίσιο γάλα, ενώ περιέχει πολλαπλάσιες ποσότητες βιταμινών Α, Β1, Β2, Β6, D, E. Ταυτόχρονα, είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, φωσφόρου, νατρίου, σιδήρου, ψευδαργύρου και ανοσοσφαιρινών γλυκερίνης, γεγονός που καθιστά το γάλα γαϊδούρας πολύτιμο σύμμαχο όχι μόνο της υγείας του οργανισμού και της επιδερμίδας, αλλά και ένα μοναδικό θεραπευτικό μέσο για τα θαμπά, ξηρά, άτονα ή αδύναμα μαλλιά.

Και ενώ απλά και μόνο η κατανάλωσή του θα αρκούσε για να χαρίσετε μακροπρόθεσμα όλα τα οφέλη στον οργανισμό σας (όπως και στην επιδερμίδα σας), εντούτοις, η χρήση του γάλακτος γαϊδούρας απευθείας στα μαλλιά μπορεί να έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα.

Δοκιμάστε τις 3 παρακάτω απλές συνταγές για αυτοσχέδιες μάσκες μαλλιών   και δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται από την πρώτη εφαρμογή.

Γάλα γαϊδούρας + μέλι: Η λύση για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά σας αλλά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Ο συνδυασμός θρεπτικού γάλακτος γαϊδούρας και αντιβακτηριδιακού μελιού καταπολεμά τις λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής και μειώνει την παραγωγή υπερβολικών ελαίων κάνοντας τα μαλλιά πιο δυνατά και ταυτόχρονα απαλότερα από ποτέ.

- Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι γάλα γαϊδούρας και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και επαναλάβετε την κούρα σε εβδομαδιαία βάση.

Γάλα γαϊδούρας + μπανάνα: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ξηρότητας, μόνιμου φριζαρίσματος και θαμπής όψης του χρώματος, δημιουργήστε το ιδανικό milkshake που θα επαναφέρει τη ζωντάνια, τη στιλπνότητα και την μεταξένια αίσθηση στα μαλλιά σας από τις ρίζες έως τις άκρες.

- Ανακατέψτε στο μπλέντερ μια ώριμη μπανάνα και μισή κούπα γάλα γαϊδούρας μέχρι να γίνει ένα ημίρρευστο μείγμα. Εφαρμόστε τη μάσκα στα μαλλιά σας και αφήστε την να δράσει για μισή ώρα πριν ξεβγάλετε με νερό και στη συνέχεια λουστείτε με ένα σαμπουάν που περιέχει -τι άλλο;- γάλα γαϊδούρας. Μπορείτε να επαναλάβετε την εφαρμογή αυτής της μάσκας έως και δυο φορές την εβδομάδα.

Γάλα γαϊδούρας + αυγά: Τα αυγά είναι το συστατικό που ενισχύει όχι μόνο τη λάμψη αλλά και την υγεία των λεπτών και αδύναμων μαλλιών, που συχνά υποφέρουν από την εποχιακή τριχόπτωση. Συνδυάστε τα αυγά με το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γάλα γαϊδούρας και αυτομάτως έχετε την ιδανική θεραπεία.  

- Σπάστε δύο αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε μισό φλιτζάνι γάλα γαϊδούρας και χτυπήστε καλά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε τη μάσκα στα μαλλιά σας και αφήστε την να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεβγάλετε με νερό και στη συνέχεια λουστείτε με ένα σαμπουάν που περιέχει γάλα γαϊδούρας. Η εφαρμογή αυτής της μάσκας μια φορά την εβδομάδα αρκεί για να δείτε τα μαλλιά σας να γίνονται πιο δυνατά και πυκνά.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM