Πώς να χορταίνετε πιο εύκολα

fagito-geuma-ugieini-diatrofi-buddha-bowl
ΤΡΙΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Υπάρχουν κάποια τρικ που θα σας βοηθήσουν να χορταίνετε εύκολα και κατ' επέκταση να τρώτε λιγότερο και να χάνετε βάρος.

-Πιείτε νερό 20 λεπτά πριν το φαγητό. Σας ενυδατώνει και καταπραΰνει την πείνα, ώστε να μην υπερβάλλετε στη συνέχεια. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει και ένα ποτήρι φυσικού χυμού. 

-Συνοδέψτε το φαγητό σας με τσάι ή κάτι ανάλογο που θα σας βοηθήσει στην χώνεψη. Πίνετέ το αργά και δείτε πόσο θα βοηθήσει ώστε να καταναλώσετε λιγότερο φαγητό. 

-Φάτε αργά και φροντίστε να μην καταναλώσετε το φαγητό σας πριν τα 20 λεπτά. Ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά από την έναρξη λήψης τροφής για να καταλάβει αν χόρτασε και γενικά όσο πιο αργά μασάτε τόσο πιο εύκολα θα χορτάσετε και θα απολαύσετε το φαγητό σας. 

-Περιμένετε λίγο αν θελήσετε να φάτε κι άλλο. Στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας, δώστε λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σας να καταλάβει τον κορεσμό και θα δείτε πως αν περάσουν 10 λεπτά, αυτό το δεύτερο πιάτο που σκεφτόσασταν δεν φαίνεται πια τόσο δελεαστικό. 

-Μυρίστε το φαγητό σας και μασήστε καλά την τροφή σας. Όσο περισσότερο το γευτείτε με όλες σας τις αισθήσεις και το απολαύσετε, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα θα χορτάσετε. 

-Ξεκινήστε με μια ελαφριά σούπα λαχανικών, ώστε να καταλαγιάσει η πείνα σας χωρίς πολλές θερμίδες.