Ποιο είναι το μυστικό για βελούδινα χέρια;

poio-einai-to-mustiko-gia-beloudina-xeria
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια κρέμα κι ένα ζευγάρι γάντια δημιουργούν την απόλυτη θεραπεία για τα ξερά και ρυτιδιασμένα χέρια που προκαλεί το κρύο -και το νοικοκυριό.

Για πολλές γυναίκες, ακόμη και εκείνες που δεν υποφέρουν από μόνιμη ξηροδερμία στα χέρια ή δεν είναι όλη μέρα πάνω από μπουγάδες και πάστρες, ο κρύος καιρός έξω, αλλά και το ξηρό εσωτερικό περιβάλλον που δημιουργούν κλιματιστικά και θερμοπομποί οδηγούν σε έντονα σημάδια ξηρότητας στην πάνω μεριά της παλάμης. Επίσης, το σκάσιμο του δέρματος μπορεί να επηρεάσει και τα σημεία των δαχτύλων κοντά στα νύχια, δημιουργώντας απειλή για σοβαρές μολύνσεις. Όμως, για τα ενοχλητικά -και αντιαισθητικά- σημάδια που αφήνει το κρύο πάνω στο δέρμα των χεριών σας, υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν να τα διατηρείτε πάντοτε απαλά, νεανικά και υγιή.  

Περισσότερη ενυδάτωση: Μιλάμε για το αυτονόητο. Τα χέρια σας χρειάζονται συχνότερη και περισσότερη αίσθηση υγρασίας και βαθιάς θρέψης και ο μόνος τρόπος για να το πετύχετε είναι η χρήση μιας κρέμας χεριών με πλούσια σύνθεση από φυτικά συστατικά, την οποία πρέπει να έχετε πάντα δίπλα σας -ειδικά στη δουλειά- και να την απλώνετε συχνά. Μια τέτοια κρέμα, εκτός από τη βαθιά ενυδάτωση των χεριών, μπορεί να προσφέρει συνδυαστικά αντιοξειδωτική και αντιγηραντική προστασία, αντιμετώπιση κηλίδων και δυσχρωμιών, ενώ παράλληλα έχει συσφιγκτική, απολεπιστική και αναπλαστική δράση. Αναζητήστε μια κρέμα χεριών με συστατικά όπως γιασεμί, λευκό τσάι, αλόη και μέλι (όλα αυτά τα φυτικά εκχυλίσματα διατηρούν τη φυσική υγρασία των χεριών αποτρέποντας την ξηρότητα, διατηρούν την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη, προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση, και προσφέρουν ισχυρή έχουν αντιοξειδωτική και στυπτική δράση.

Επίσης, μια αποτελεσματική φόρμουλα πρέπει να περιέχει γλυκερίνη και νιασιναμίδη, δυο συστατικά που δημιουργούν προστατευτικό φραγμό βοηθώντας στην κατακράτηση της υγρασίας στο δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο και απαλό.

Η νυχτερινή εφαρμογή των γαντιών: Η πιο αποφασιστική κίνηση σωτηρίας των σκασμένων χεριών σας πρέπει να γίνεται το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Εφαρμόστε άφθονη ποσότητα της πλούσιας κρέμας χεριών και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια, βοηθώντας τα ξερά και ταλαιπωρημένα χέρια σας απολαύσουν μια πλούσια αίσθηση φροντίδας καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου.

Οι βασικοί κανόνες προστασίας: Εκτός από την κρέμα χεριών, ο τακτικός καθαρισμός των χεριών με χλιαρό νερό και ένα αγνό σαπούνι (ιδανικό εκείνο που περιέχει ελαιόλαδο, μέλι, βιολογικό βούτυρο καριτέ και πανθενόλη), θα καθαρίζει απαλά τα χέρια σας χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς, ενισχύοντας την φυσική υγρασία του δέρματος.  

Επίσης, αν τα χέρια σας είναι μονίμως ξηρά και σκασμένα χέρια, ρίξτε το φταίξιμο στα ισχυρά χημικά που περιέχουν τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε για το νοικοκυριό σας. Για να προφυλάξετε τόσο την υγεία των χεριών σας όπως και την νεότητα του δέρματός του, όποτε πρέπει να πλύνετε πιάτα, μπάνια και πατώματα, να φοράτε γάντια εργασίας από σκληρό λάτεξ.  

THE BEAUTY TEAM