Υπάρχει άμεσο, ανώδυνο και αποτελεσματικό face lift σήμερα;

yparxei-ameso-anoduno-kai-apotelesmatiko-face-lift-simera
ΤΡΙΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια διακεκριμένη Ελληνίδα δερματολόγος εξηγεί όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα νήματα προσώπου (σημείωση: θα εκπλαγείτε!).

Καθώς τα χρόνια περνούν η εσωτερική σύσταση της επιδερμίδας υφίσταται προοδευτικές διαταραχές στον ιστό και αυξανόμενη μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση βαθύτερων ρυτίδων, ορατής απώλειας όγκου και έντονης χαλάρωσης. Στα πρώτα στάδια αυτής της -φυσιολογικής- διαδικασίας γήρανσης της επιδερμίδας, η αισθητική δερματολογία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία εξελιγμένων θεραπειών: το Botox, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, η διέγερση των ινοβλαστών με laser και η χρήση αυτόλογου πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια, αποτελούν στις μέρες μας τα πιο αποτελεσματικά μέσα πρόληψης και διόρθωσης της γήρανσης της επιδερμίδας. Ωστόσο πολλές φορές, η χαλάρωση είναι τόσο αισθητή, που καμία από τις ενέσιμες θεραπείες δεν καταφέρνει να νικήσει τον θεμελιώδη νόμο της «βαρύτητας». Ποιο είναι, λοιπόν, το επόμενο βήμα; Η επέμβαση face lift; «Όχι, πια», λέει κατηγορηματικά η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Αργυρή (Μάργκη) Καπελλάρη, ιδιοκτήτρια και επικεφαλής δύο ιατρικών αισθητικών κλινικών στην Αθήνα, ιατρικός expert σύμβουλος και ομιλήτρια σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια αισθητικής και κλασικής δερματολογίας. «Το χειρουργείο μπορεί να καθυστερήσει αρκετά χρόνια ή και να μην χρειαστεί ποτέ, χάρη σε μια ελάχιστα επεμβατική καινοτόμο μέθοδο: τα νήματα», τονίζει η κα Καπελλάρη και εξηγεί: «Τα ενέσιμα νήματα προσώπου αποτελούν σήμερα την πιο γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλή θεραπεία, η οποία επιτυγχάνει μη χειρουργικό λίφτινγκ (δεν αφαιρείται δέρμα και η νάρκωση δεν είναι ολική), καταργώντας τη χαλάρωση και προωθώντας τη σφριγηλότητα και την ανόρθωση της επιδεμίδας την ίδια μέρα».

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή νημάτων για εσάς

Όπως αναφέρει η κα Καπελλάρη, υπάρχουν τα νήματα PDO & COG, που επιτυγχάνουν άμεσο αποτέλεσμα ανάρτησης και ανόρθωσης και εφαρμόζονται με μια πρωτοποριακή αντιγηραντική τεχνική σε μια συνεδρία. Αποτελούνται από ένα είδος απορροφήσιμου ράμματος από το υλικό πολυδιοξανόνη και σταδιακά υδρολύονται (δηλαδή διασπώνται) σε 3 μήνες. Τοποθετούνται σε μορφή πλέγματος κάτω από το δέρμα με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με κρέμα, και διαρκούν μέχρι και 8 μήνες.

«Σε αντίθεση με τα απλά PDO και COG, τα νήματα Aptos προσφέρουν διάρκεια αποτελέσματος έως και 2 χρόνια και πιο έντονη παραγωγή κολλαγόνου», λέει η κα Καπελλάρη και εξηγεί: «Τα νήματα Aptos κατασκευάζονται από πολυγαλακτικό οξύ και πολυπροπυλένιο, υλικά που χρησιμοποιούνται χρόνια στη χειρουργική με ασφάλεια και η εφαρμογή γίνεται με τοπική αναισθησία, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα ανορθώνοντας το πεσμένο οβάλ του προσώπου και τις βαθιές ρινοχειλικές πτυχές, με πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας».

Τέλος, μια ακόμη μη χειρουργική και ελάχιστα επεμβατική ιατρική μέθοδος άμεσου lifting είναι τα νήματα Silhouette Soft. «Πρόκειται για ειδικά απορροφήσιμα νήματα πολυγαλακτικού οξέος που φέρουν μικρούς κώνους διπλής κατεύθυνσης, τα οποία εισάγονται με τοπική αναισθησία και έχουν το πλεονέκτημα να προκαλούν σε δεύτερο χρόνο σταδιακά διέγερση του κολλαγόνου και έτσι το αποτέλεσμα της σύσφιγξης διαρκεί από 1 έως 2 χρόνια», αναφέρει η κα Καπελλάρη, ωστόσο σημειώνει: «Μετά την συνεδρία με τα νήματα Silhouette Soft μπορεί να υπάρξουν εκχυμώσεις, ήπιο άλγος, οίδημα και πτυχώσεις του δέρματος, που όμως υποχωρούν μέσα σε λίγες μέρες. Πάντως το γεγονός είναι ότι σε κάθε περίπτωση θεραπείας με νήματα, επιστρέφετε στο σπίτι σας την ίδια μέρα».

THE BEAUTY TEAM