Όσο ζείτε «χαλαρά», η νεότητά σας παρατείνεται

oso-zeite-xalara-i-neotita-sas-parateinetai-neotita-sas-parateinetai
ΤΡΙΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το αποδεικνύει η επιστήμη.

Οι ειδικοί λένε: η επιδερμίδα του προσώπου, επειδή διασταυρώνεται με πολύ ευαίσθητες νευρικές απολήξεις, αντιδρά άμεσα στα συναισθήματα -και  πολύ περισσότερο, με τα αρνητικά. Σε περιόδους πρόσκαιρου άγχους, για παράδειγμα, μπορεί να εκδηλώσει ερεθισμούς και αίσθηση κνησμού. Μακροπρόθεσμα, το έντονο στρες οδηγεί την επιδερμίδα να μετουσιώνει αυτή τη διαρκή εσωτερική ένταση σε εμφανείς λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τα καλά νέα; Όσο πιο χαλαρές γίνετε στην καθημερινότητά σας, τόσο θα παραμένετε νέες και όμορφες. «Το άγχος καταστρέφει το δέρμα. Επιδεινώνει φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η ακμή και οι δερματίτιδες, περιορίζει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία προς το δέρμα, αυξάνει το οξειδωτικό στρες και την παραγωγή ελεύθερων ριζών, μειώνει την ποιότητα και την ποσότητα του κολλαγόνου, και αυξάνει την έκκριση κορτιζόλης: αυτή η ορμόνη προκαλεί φλεγμονή σε όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο αντιδραστικό και ευαίσθητο. Σταδιακά, η όψη του προσώπου δείχνει ταλαιπωρημένη, πρόωρα γερασμένη, θαμπή και άτονη».

Είναι δύσκολο για σας να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από το άγχος σε συναισθηματικό ή πρακτικό επίπεδο; Να, ποια είναι η ιδανική ρουτίνα «χαλάρωσης» της επιδερμίδας σας.

Ενυδάτωση και θρέψη: Για να ανακτήσει η επιδερμίδα σας την ελαστικότητα και την απαλότητά της, απλώνετε καθημερινά προϊόντα πλούσια σε υδρόφιλα μόρια όπως το υαλουρονικό οξύ, συνδυαστικά με θρεπτικά λιπαρά στοιχεία όπως γλυκερίνη και βούτυρο καριτέ.

Πρόληψη και διόρθωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων: Η πιο σοφή λύση είναι να χρησιμοποιείτε κρέμες εμπλουτισμένες με αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C (για να καταπολεμήσετε τις ελεύθερες ρίζες), ρετινόλη (η οποία συμβάλλει στη σύνθεση κολλαγόνου) και υαλουρονικό οξύ (ένα μόριο που συμβάλλει στη διατήρηση της ενυδάτωσης και στην τόνωση της επιδερμίδας).

Μάσκα αντιστρές: Σίγουρα είναι πιο εύκολο να αγοράσετε μια έτοιμη μάσκα προσώπου αλλά εάν αφιερώσετε λίγα λεπτά θα έχετε την ευχαρίστηση να την φτιάξετε με τα ίδια σας τα χέρια και να έχετε εξίσου άριστα οφέλη με αυτές του εμπορίου.Για μια αποτελεσματική μάσκα, που καταπολεμά το στρες της επιδερμίδας και την αναπλάθει εκ των έσω, θα χρειαστείτε: 1 μεγάλο κουτάλι χυμό ροδιού (βγάζεις το χυμό στύβοντας τους σπόρους μέσα σε τουλουπάνι), 1 μεγάλο κουτάλι μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι αμυγδάλου. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και εφαρμόζετε σε πρόσωπο και λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξαπλώνοντας ήρεμη στον καναπέ σας ακούγοντας χαλαρή μουσική, την αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά έως μισή ώρα και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

THE BEAUTY TEAM