Τέσσερα κόλπα μαγειρικής κατευθείαν από τις γιαγιάδες μας

auga
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι παλιές ήξεραν καλύτερα. Γι' αυτό και συχνά-πυκνά ανατρέχουμε στις δικές τους τακτικές στην κουζίνα, που παραμένουν αλάνθαστες και αναλλοίωτες στο χρόνο.

Είναι φρέσκο το αυγό;
Αν δεν είστε βέβαιοι για το πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που έχετε στο ψυγείο σας, γεμίστε ένα ποτήρι νερό και βυθίστε τα. Τα φρέσκα βουλιάζουν, ενώ τα παλιά επιπλέουν. 

Αξιοποιήστε σωστά τα λεμόνια
Αν χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού για το φαγητό σας, αποφύγετε να κόβετε το λεμόνι σας στη μέση, καθώς έτσι στεγνώνει γρήγορα. Προτιμήστε να το τρυπήσετε με ένα μεταλικό σουβλάκι και να πάρετε την ποσότητα που επιθυμείτε.

Κρατήστε τα σκουλίκια μακριά από τις τροφές
Με ένα φύλλο δάφνης στο δοχείο με το αλεύρι, τα ζυμαρικά ή το ρύζι θα καταφέρετε να γλιτώσετε από αυτό τον μπελά.

Μην κλαίτε πάνω από το... καμένο γάλα
Αν ζεσταίνοντας το γάλα σας στο μάτι, «αρπάξει» λίγο, προσθέστε του λίγο αλάτι, το οποίο θα πάρει την περίεργη μυρωδιά και γεύση.