Τα μικρά μυστικά πίσω από ένα ...cool makeup

ta-mikra-mustika-piso-apo-ena-cool-makeup
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Επαγγελματικές συμβουλές για το χειμερινό μακιγιάζ 2020, που θα οδηγήσουν την εικόνα σας σε πρωτόγνωρα μονοπάτια σαγήνης.

Μελετημένα για να εξιδανικεύσουν την ποιότητα της επιδερμίδας σας και να  την κάνουν να ακτινοβολεί όσο ποτέ άλλοτε, όλα τα προϊόντα μακιγιάζ της νέας σεζόν θα γίνουν οι κρυφοί σύμμαχοι της γοητείας σας. «Το μακιγιάζ Χειμώνας 2020 μοιάζει με μαγικό καλειδοσκόπιο», λέει  η Kristy Noga, makeup artist του οίκου Ginenchy και συνεχίζει: «Με μια άνευ προηγουμένου εκρηκτική χρωματική παλέτα, που συνδυάζεται με καινοτόμες φόρμουλες όσον φορά στην υφή και την σταθερότητα των υλικών, οι δημιουργοί του φετινού μακιγιάζ κατέφεραν να κάνουν πράξη το όνειρο κάθε γυναίκας: φρέσκια εικόνα, νεανική λάμψη και προστατευμένη επιδερμίδα με διαρκές αποτέλεσμα».

Εδώ είναι τα σημεία-κλειδιά, που θα σας βοηθήσουν να αποκαλύψετε με υπερηφάνεια τη νέα σας αλαβάστρινη επιδερμίδα.

Αψεγάδιαστη βάση μακιγιάζ: Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή ενός foundation που προσομοιάζει απολύτως φυσικά στον τόνο της επιδερμίδας σας και, ευτυχώς, η φετινή παλέτα είναι αξεπέραστη σε τόνους και αποχρώσεις. «Για να είστε βέβαιη για την απόχρωση που θα καμουφλάρει με τον πιο φυσικό τρόπο το δέρμα σας, προτιμήστε να δοκιμάζετε τις βάσεις μακιγιάζ που θα αγοράσετε στο φως της ημέρας», συμβουλεύει η makeup artist Bobbi Brown, ειδική σύμβουλος της Estée Lauder και συνεχίζει: «Για ασφαλή κάλυψη κηλίδων, ανοιχτών πόρων, σπυριών και ό,τι άλλο, μείνετε σταθερή στις ματ βάσεις».

Ματ χρώμα στα χείλη: Μυριάδες είναι οι αποχρώσεις που μπορείτε να επιλέξετε -και να παίξετε- αυτό το χειμώνα, που ξεκινούν από τα λαμπερά κόκκινα και τα ζεστά καφετί φτάνοντας μέχρι τα βαθιά μπλε ή βιολετί έως τα σμαραγδί πράσινα. Έτσι, έχετε δυνατότητα επιλογής οποιασδήποτε παλέτας κραγιόν σάς ταιριάζει και επιθυμείτε να φοράτε κάθε ώρα  της ημέρας. Το φινίρισμα, ωστόσο, απαιτεί μια ιδιαίτερη επιμέλεια από εσάς. «Προτιμήστε lipstick αντί για gloss ή balm, σε υφή ματ. Τα νέα lipstick είναι πανάλαφρα στην υφή και περισσότερο ενυδατικά από κάθε άλλη φορά, χωρίς όμως να αφαιρείται στο ελάχιστο η συνοχή και η σταθερότητα του χρώματος πάνω στα χείλη», λέει  λέει η Lucia Pica, global creative make up director του οίκου Chanel και συμβουλεύει: «Καμιά φορά, επιλέγω να απαλύνω το χρώμα στις άκρες των χειλιών χρησιμοποιώντας το δάχτυλό μου για να σβήσω προοδευτικά το χρώμα στις γωνίες του στόματος. Δείχνει πιο μοντέρνο και χαρίζει ένα αρκετά ρομαντικό αποτέλεσμα».

 Μάγουλα κατά παραγγελία: Με όσα καταπληκτικά διεξάγονται στα χείλη σας, τα μάγουλα δεν έχουν ανάγκη από υπέρμετρα κοκκινίσματα. «Το ιδανικό στιλ του φετινού μακιγιάζ απαιτεί ένα ρουζ αρκετά κοντά στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας. Ξεκινώντας από το ανοιχτό ροδακινί -για μια ολοφάνερα φυσική εικόνα αν η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτή- και καταλήγοντας στα πιο βαθιά ροζ αν είστε μελαχρινή , κάθε απόχρωση που θα χρησιμοποιήσετε είναι υποκειμενική. «Αντικειμενικά όμως, τα πάντα στηρίζονται στην κατάλληλα υφή», τονίζει η Lucia Pica. «Διαλέξτε ένα blush με κρεμώδη σύνθεση, επειδή έχει την ιδιότητα να απορροφάται καλύτερα από την επιδερμίδα, χαρίζοντας ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα στα μάγουλα καθώς περνούν οι ώρες». Το αν το απλώσετε με τα δάχτυλα ή το ειδικό σφουγγαράκι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Ισχυρότερη φροντίδα της επιδερμίδας: Η μάχη για καλύτερη ποιότητα της επιδερμίδας σας είναι εντονότερη κάθε χειμώνα εξαιτίας των ποικίλων ερεθισμών που προκαλούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Η Doris Day, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, λέει ότι ακόμη και απειροελάχιστες διαφοροποιήσεις στις καθημερινές υγιεινές συνήθειές σας (λιγότερος ύπνος, κακή διατροφή, λίγο παραπάνω στρες, παράλειψη κατανάλωσης επαρκούς ποσότητας νερού κλπ.) είναι ικανές να δημιουργήσουν εμφανή προβλήματα στην μέχρι χθες αψεγάδιαστη επιδερμίδα σας. «Η συστηματική χρήση ενός αναπλαστικού serum ή μιας ενυδατικής κρέμας με αντιοξειδωτικά συστατικά και ceramides, γρήγορα θα επαναφέρει την ποιότητα της επιδερμίδας σας σε ιδανικά επίπεδα», συμβουλεύει η Day.

THE BEAUTY TEAM