Η ειδική περίπτωση της μικτής επιδερμίδας

i-eidiki-periptosi-tis-miktis-epidermidas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συμβουλές περιποίησης και τεχνικές ισορροπίας για τον πιο αμήχανο τύπο δέρματος

Η μικτή επιδερμίδα έχει πάρει το όνομά της από το γεγονός ότι συνδυάζει δύο τύπους μαζί, την κανονική προς ξηρή επιδερμίδα και τη λιπαρή με ατέλειες. Ενώ ορισμένες περιοχές του προσώπου είναι αρκετά ξηρές, άλλες έχουν τάση για λιπαρότητα και περισσότερες ατέλειες. Η λιπαρότητα εμφανίζεται κυρίως στη ζώνη-Τ (δηλαδή μέτωπο, μύτη και πηγούνι), επειδή οι σμηγματογόνοι αδένες της συγκεκριμένης περιοχής του προσώπου είναι ιδιαίτερα δραστήριοι, ενώ η λιπαρότητα πολλαπλασιάζεται με τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων περιποίησης. Αντίθετα, η επιδερμίδα στα μάγουλα είναι κανονική προς ξηρή, με με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αίσθηση τραβήγματος και εξάρσεις των συμπτωμάτων αφυδάτωσης κυρίως το χειμώνα.

 Είναι λογικό ότι μια μικτή επιδερμίδα απαιτεί ειδική μέθοδο φροντίδας ώστε να δημιουργηθεί η ιδανική ισορροπία. Παρακάτω θα μάθετε τα τρία βασικά βήματα της λύσης, που ξεκινά από τον καθαρισμό, περνά από την ενυδάτωση και ολοκληρώνεται με τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ.

Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου κρύβει μια ιδιαίτερη πρόκληση: η ζώνη-Τ πρέπει να καθαριστεί απαλά από τη λιπαρότητα για να αποφευχθεί το φράξιμο των πόρων (που οδηγούν σε σπυράκια και μαύρα στίγματα), ενώ οι ξηρότερες περιοχές της επιδερμίδας πρέπει να παραμείνουν ενυδατωμένες ώστε να μην δημιουργούνται σκασίματα, ερυθριάσεις και ρυτίδες. Έχει μεγάλη σημασία να μην καθαρίζετε την επιδερμίδα σας πάνω από δύο φορές την ημέρα, αλλά μόνο πρωί και βράδυ, διαφορετικά οι ευαίσθητες περιοχές της επιδερμίδας θα αφυδατωθούν ακόμα περισσότερο. Η ιδανική φόρμουλα για το πρωί είναι ένα προϊόν καθαρισμού σε μορφή αφρού και με σύνθεση από συστατικά φυσικής προέλευσης (ιδανικό είναι το πράσινο τσάι). Το βράδυ, προτιμήστε ένα ήπιο τζελ καθαρισμού (ιδανικό συστατικό η βιολογική αλόη), που θα καθαρίσει την επιδερμίδα σε βάθος χωρίς να την ερεθίσει και ειδικά στην ζώνη-Τ, εφαρμόστε και μια έξτρα στρώση από μια τονωτική λοσιόν (ιδανικά συστατικά είναι τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών), που διαλύει το περιττό σμήγμα, τονώνει κι εξισορροπεί την επιδερμίδα προσδίδοντας απαλότητα, ελαστικότητα και λάμψη.

Η γενική φροντίδα της μικτής επιδερμίδας: Όταν αναζητάτε τις καλύτερες ενυδατικές λύσεις για τη μικτή επιδερμίδα, μάθετε ότι το να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη γυαλάδα ενώ ταυτόχρονα να διατηρήσετε την πολύτιμη υγρασία στην επιδερμίδα σας και να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα γήρανσης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Βεβαιωθείτε ότι οι λιπαρές περιοχές δεν λιπαίνονται περισσότερο απ' όσο πρέπει, και, αντίστοιχα οι ξηρές περιοχές να παραμένουν διαρκώς ενυδατωμένες. Γι’ αυτό αναζητήστε ενυδατικές κρέμες με ειδικές φόρμουλες, που προσφέρουν λείανση και λάμψη με ματ αποτέλεσμα. Ιδανικές θεωρούνται εκείνες οι ενυδατικές που έχουν στη σύνθεσή τους υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και πολυμερή μικροσφαιρίδια, οι οποίες απελευθερώνουν σταδιακά το νερό που υπάρχει στο εσωτερικό τους, αφήνοντάς μια άμεση αίσθηση φρεσκάδας στις ξηρές περιοχές και ένα αποτέλεσμα πούδρας που εξαφανίζει τη γυαλάδα από τη ζώνη-Τ.

Ποιο μακιγιάζ λύνει το γρίφο της μικτής επιδερμίδας: Η μεγαλύτερη αμηχανία που βιώνει κάθε γυναίκα με μικτό τύπο δέρματος αφορά στο μακιγιάζ της. Εμφανίζονται αμέσως γυαλάδες στην Τ-ζώνη, ανάμεσα στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι, ενώ οι ξηρές περιοχές δείχνουν θαμπές, και σχεδόν καμία από τις κλασικές βάσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν σωστά. Εκτός από τις κρέμες ΒΒ. Αυτές οι φόρμουλες μπορούν να φορεθούν είτε σαν ενυδατική με χρώμα (αντικαθιστώντας το serum, την ενυδατική κρέμα, το primer της βάσης μακιγιάζ, τη βάση make up και το αντηλιακό), ενώ ταυτόχρονα αποτελούν την ιδανική λύση για κάλυψη των ψεγαδιών, παίζοντας το ίδιο άνετα με τις λιπαρές και τις ξηρές ζώνες του προσώπου. Οι κρέμες BB που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ενισχυμένες με συστατικά κατά της λιπαρότητας και της ακμής, αλλά και ταυτόχρονα ενισχυμένες με ενυδατικά, αντιρυτιδικά και αντιγηραντικά συστατικά, προσφέροντας λάμψη και ομοιόμορφη όψη στην μικτή επιδερμίδα σας.

THE BEAUTY TEAM