Τρεις τροφές που σχετίζονται με καρκίνο

allantika
ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Προφυλάξτε την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας, βγάζοντας αυτές τις τροφές όσο το δυνατόν περισσότερο από το πιάτο σας, καθώς σύμφωνα με έρευνες σχετίζονται με αύξηση της πιθανότητας καρκίνου.

Επεξεργασμένο κρέας
Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα όπως λουκάνικα και μπέικον που αγοράζουμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου και χημικών. Μελέτες έχουν δείξει, μάλιστα, ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν την πιθανότητα πρόωρου θανάτου μέχρι και 43%. Το νιτρικό νάτριο είναι μεγάλος ένοχος που θεωρείται ότι αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου, όπως του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Άσπρο αλεύρι
Μετά το ραφινάρισμα, το επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι δεν χάνει μόνο τα περισσότερα θρεπτικά του συστατικά, αλλά λευκαίνεται με ένα χημικό που ονομάζεται αέριο χλωρίου, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο. Ακόμη, έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που ανεβάζει απότομα το σάκχαρο του αίματος κι όχι μόνο μας παχαίνει, αλλά θεωρείται ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Αναψυκτικά
Σύμφωνα με Σουηδούς ερευνητές και μελέτη τους που δημοσιεύτηκε το 2012 στο American Journal of Clinical Nutrition, οι άντρες που κατανάλωναν ένα αναψυκτικό την ημέρα, είχαν 40% μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη. Ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος για τους άντρες άνω των 45.