Ποιο είναι το συστατικό που αλλάζει τα δεδομένα στην αντιγήρανση;

poio-einai-to-sustatiko-pou-allazei-ta-dedomena-stin-antigiransi
ΤΡΙΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τα πεπτίδια είναι η τελευταία τάση στη σύγχρονη κοσμετολογία. Μάθετε γιατί πρέπει να τα αναζητάτε στα προϊόντα της ομορφιάς σας.

Με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει σε όλο μας το σώμα, ο μεταβολισμός των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται. Έτσι, υποβαθμίζεται η ικανότητά του να ανανεώνεται και να παράγει κολλαγόνο -δομικές ίνες του χορίου- με αποτέλεσμα την απώλεια της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας. Όταν σε αυτά προστίθεται η έκθεση στις ακτίνες UV, η διαδικασία επιταχύνεται δραματικά. Επιπλέον, η φλεγμονή που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες λόγω των επιθετικών εξωτερικών παραγόντων μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Κατά συνέπεια, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να ανανεωθεί.Με τη ρετινόλη, τα αντιοξειδωτικά, τα AHAs και τη βιταμίνη C να κυριαρχούν στα προϊόντα περιποίησης, μπορεί να σας ακούγεται παράξενη μια ουσία όπως τα πεπτίδια. Όμως, αυτό είναι το νέο σούπερ ενεργό συστατικό που μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω.

Γιατί τα πανίσχυρα πεπτίδια αποτελούν πραγματική επένδυση στη νεανικότητα και την ομορφιά της επιδερμίδας σας: H Dr. Erin Gilbert, μια διεθνώς αναγνωρισμένη δερματολόγος-νευροεπιστήμονας και σύμβουλος των εργαστηρίων της Vichy εξηγεί ότι τα πεπτίδια είναι βραχείες αλυσίδες αμινοξέων, γνωστά για την ικανότητά τους να πυροδοτούν την παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Υπάρχουν φυσικά στο σώμα, σε ορμόνες όπως οι ενδορφίνες και η οξυτοκίνη που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση, και ενώνονται με ειδικά κύτταρα-υποδοχείς και πυροδοτούν μεταβολικές διεργασίες, διεγείροντας τα κύτταρα του δέρματος ώστε να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο. Μεταξύ των πλέον αποτελεσματικών πεπτιδίων, που επιλέγονται στα προϊόντα περιποίησης, συγκαταλέγονται τα πεπτίδια του μπιζελιού και τα τριπεπτίδια.«Το πεπτίδιο του μπιζελιού έχει φυσική προέλευση.

Ενισχύει το κολλαγόνο και την ελαστίνη ευνοώντας την παραγωγή τους στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα σταθεροποιεί τη σύνδεση χορίου και επιδερμίδας κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό. Απ’ την άλλη, τα τριπεπτίδια είναι ένα πανίσχυρο συστατικό που αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου και λουμικάνης -υπεύθυνη για τη σταθερότητα του συνδετικού ιστού- ενισχύοντας τη δομή του δέρματος και ενδυναμώνοντάς συνολικά. Βελτιώνει την πυκνότητα του δέρματος και προσφέρει αναζωογόνηση», λέει η Dr. Erin Gilbert και συμβουλεύει: «Ξεκινήστε από σήμερα μια νέα ρουτίνα ομορφιάς με στόχο την αντιγήρανση, επιλέγοντας προϊόντα περιποίησης με πεπτίδια, όπως οι αμπούλες Lifactiv Peptide- C Ampoules της Vichy, επειδή είναι σχεδιασμένες να δρουν στοχευμένα στα ορατά σημάδια της απώλειας του κολλαγόνου, στην καταπολέμηση της μελάγχρωσης και στη λείανση του ανάγλυφου της επιδερμίδας. Οι κλινικές δοκιμές των εργαστηρίων της Vichy απέδειξαν αύξηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας, μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων στο περίγραμμα των ματιών, στο μέτωπο και στις ρινοπαρειακές πτυχώσεις, καθώς και σημαντική βελτίωση στην επιδερμιδική ανανέωση για πιο νεανική και πιο ξεκούραστη όψη».             
 

THE BEAUTY TEAM