Πώς θα απαλλαγείτε από την...κατάρα του υπερεκφραστικού σας προσώπου

pos-tha-apallageite-apo-tin-katara-tou-uperekfrastikou-sas-prosopou
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μάθετε τα καλά νέα για τις γραμμές συνοφρυώματος, τις ρυτίδες στα μάτια και κάθε άλλο σημάδι έκφρασης που στιγματίζει τη νεότητά σας.

Ο παθιασμένος τρόπος να εκφράζετε τα συναισθήματά σας μέσω των ζωηρών κινήσεων του προσώπου σας έχει ένα μεγάλο τίμημα. Πρόωρες ρυτίδες και έντονες γραμμές στο μέτωπο, στα μάγουλα, δίπλα στη μύτη, στις γωνίες των ματιών και του στόματος, όλα είναι αποτέλεσμα των συνεχών μυϊκών συσπάσεων του προσώπου. Από κάποια χρονική στιγμή και μετά, αυτά τα σημάδια έκφρασης γίνονται μόνιμα και κάνουν το πρόσωπό σας να δείχνει λυπημένο, κουρασμένο και σπασμένο ακόμη και όταν είστε χαρούμενη, ξεκούραστη και ηλικιακά νεότατη.

Η Dr. Anny Cohen Letessier, μια διαπρεπής δερματολόγος του Παρισιού, και επιστημονική συνεργάτης της Vichy, λέει: «Η ενυδάτωση του προσώπου είναιαπαραίτητη σε κάθε ηλικία, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ελαστικότητα της επιδερμίδας. Ωστόσο, αν ανήκετε σε κείνες τις γυναίκες που έχουν την τάση να εκφράζουν τα συναισθήματά τους πολύ έντονα, μέσω διαρκών και αυθόρμητων συσπάσεων των μυών του προσώπου τους, ο περιορισμός της εμφάνισης των ρυτίδων έκφρασης απαιτεί ένα ακόμη πιο ισχυρό αμυντικό όπλο: έναν ορό εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, λέει η Dr. Letessier και εξηγεί: «Αυτό το πανίσχυρο συστατικό είναι διαθέσιμο σε δύο μορφές: κατακερματισμένο και υψηλού μοριακού βάρους. Το κατακερματισμένο υαλουρονικό οξύ έχει τη μορφή μικρότερων σωματιδίων, η οποία του προσδίδει μεγαλύτερη ικανότητα διείσδυσης στην έμβια στοιβάδα της επιδερμίδας. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η αντιγηραντική προστασία σε ό,τι αφορά την επανόρθωση των ρυτίδων και τη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Εξίσου σημαντικό είναι, ωστόσο, και το γεγονός ότι το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους, αφού έχει σαν αποτέλεσμα την ορατή σύσφιξη της επιδερμίδας», λέει η δερματολόγος.

Η ιδανική περιποίηση που καταπολεμά τα σημάδια έκφρασης σε όλο το πρόσωπο, σε τρία απλά: Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια αναζωογονητική τονωτική λοσιόν, και στη συνέχεια, απλώστε τον ορό με το υαλουρονικό οξύ, φροντίζοντας να τον εφαρμόζετε σε κάθε σημείο του προσώπου και των ματιών, που παρατηρείτε γραμμές έκφρασης. Ολοκληρώστε την κούρα με μια ενυδατική κρέμα με υψηλά επίπεδα βιταμινών C και Ε, και άλλων φυσικών αντιοξειδωτικών και αναπλαστικών συστατικών, που προάγουν την σφριγηλότητα και τη λείανση της επιδερμίδας. «Από την ηλικία των 30 και μετά, ένα τέτοιο πρόγραμμα περιποίησης βοηθά στην αποτροπή του σχηματισμού ρυτίδων έκφρασης και της μόνιμα κουρασμένης όψης του προσώπου σας», συμπληρώνει η Dr. Letessier.

Μια έξτρα καθημερινή κίνηση 3 λεπτών, που προτείνει η ειδικός: «Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη σας, κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας τσιμπώντας πολύ ελαφρά την επιδερμίδα. Κινηθείτε ανοδικά, από την περιοχή της μύτης προς το κέντρο του μετώπου. Στη συνέχεια, κρατήστε σφιχτά ενωμένα τα δάχτυλά σας και τραβήξτε από το μέτωπο προς την περιοχή των κροτάφων. Επαναλάβετε την κίνηση από το μέτωπο προς τους κροτάφους έξι φορές, τρεις φορές για κάθε πλευρά».

THE BEAUTY TEAM