Αυτός ο συνδυασμός τροφών μπορεί να σας προσθέσει κιλά

mpergker-anapsuktiko
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μέχρι τώρα ξέραμε πως τα αναψυκτικά και όλα τα ροφήματα και τρόφιμα με ζάχαρη δεν μας κάνουν καλό. Φαίνεται, όμως, πως αν τα καταναλώσουμε με ένα συγκεκριμένο είδος γεύματος, ο δείκτης της ζυγαριάς μας θα φύγει προς τα δεξιά.

Νέα μελέτη έφερε στην επιφάνεια κάτι που δεν θα αρέσει στους περισσότερους, αφού δείχνει ότι όταν καταναλώνουμε αναψυκτικά με τροφές υψηλής πρωτεΐνης, αυξάνουμε το λίπος που αποθηκεύεται στον οργανισμό μας.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο BMC Nutrition, πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του USDA-Agricultural Research Service Grand Forks Human Nutrition Center των ΗΠΑ, οι οποίοι μελέτησαν 27 συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια δύο ημερών, για να δουν αν η προσθήκη αναψυκτικών με ζάχαρη στο γεύμα επηρέαζε τον τρόπο που αποθηκευόταν το λίπος.  

Όπως φάνηκε, ο συνδυασμός τροφών υψηλής πρωτεΐνης με αναψυκτικά δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αφού όταν οι συμμετέχοντες έκαναν αυτή την επιλογή, η διάσπαση των λιπών μειωνόταν κατά 8%.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το 1/3 των πρόσθετων θερμίδων από τα αναψυκτικά δεν καταναλώθηκαν, ο μεταβολισμός του λίπους μειώθηκε και χρειάστηκε μικρότερη ενέργεια για τον μεταβολισμό του γεύματος. Αυτή η μειωμένη μεταβολική επάρκεια μπορεί να πυροδοτήσει το σώμα να αποθηκεύσει περισσότερο λίπος, σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, Dr. Shanon Casperson.

Ακόμη χειρότερα, οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτός ο συνδυασμός, μας κάνει να επιθυμούμε ακόμη περισσότερο ανθυγιεινό φαγητό, λίγη ώρα μετά το γεύμα.

Αν και η μελέτη είναι μικρής κλίμακας και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα, προσπαθήστε να μην καταναλώσετε αναψυκτικό την επόμενη φορά με το φαγητό σας, προτιμώντας λίγο κόκκινο κρασί ή απλώς... νεράκι.