Τι είναι τα healing stones, που θεραπεύουν και ομορφαίνουν

ti-einai-ta-healing-stones-pou-therapeuoun-kai-omorfainoun
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πώς μια πέτρα μπορεί να γίνει ο πιο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας, της ομορφιάς και της εσωτερικής γαλήνης σας.

Τα τελευταία χρόνια, οι πέτρες και οι κρύσταλλοι βρίσκονται στο επίκεντρο των ενεργειακών θεραπειών χαλάρωσης και ομορφιάς πολλών προγραμμάτων day spa ή συνεδριών διαλογισμού γιόγκα. Και δεν είναι ένα ακόμη εφήμερο beauty trend των (τα-έχω-κάνει-όλα) celebrities της show biz, όπως οι Uma Thurman, Kate Hudson, Katy Perry, Naomi Campbell, Victoria Beckham και πολλές άλλες. Θεραπευτικούς πέτρες και κρυστάλλους χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα οι Αιγύπτιοι και οι Μάγια, από τη στιγμή που αντιλήφθηκαν τα μεγάλα οφέλη που χάριζαν στη σωματική υγεία, στην εσωτερική ισορροπία και στην πνευματική ενέργεια, ταξινομώντας τους θεραπευτικούς λίθους ανάλογα με τη συμπεριφορά τους όταν θερμαίνονται.

 Η Paula Provenzano, μια Αμερικανίδα αισθητικός με 25ετή εμπειρία στη βιομηχανία φαρμάκων και κοσμητικής, με εξειδίκευση στις ολιστικές θεραπείες spa, λέει: «Ό,τι υπάρχει στο σύμπαν αποτελείται από ενέργεια, και κατ’ επέκταση, τα κύτταρά μας περιέχουν στη σύνθεσή τους κομμάτια από αυτή την ενέργεια και τα υλικά από τα οποία δημιουργήθηκαν. Γι’ αυτό και όταν τοποθετούμε healing stones πάνω στο σώμα μας, η αλληλεπίδραση μεταξύ του υλικού και των κυττάρων μας, παράγει θετική ενέργεια που είναι εξισορροπιστική, χαλαρωτική και βαθιά θεραπευτική». 

Πώς δρα η ενέργεια των κρυστάλλων στο σώμα, το πνεύμα και το δέρμα: Σύμφωνα με την Provenzano, οι ιαματικές πέτρες λειτουργούν με τρεις θεραπευτικούς τρόπους. «Οι μαύροι λίθοι, όπως ο οψιδιανός, λειτουργούν σαν εκκαθαριστές και απορροφητές της αρνητικής ενέργειας από το σώμα, καταπραΰνοντας το στρες. Οι κόκκινες πέτρες, όπως ο γρανάτης, προάγουν την δημιουργικότητα, τη σωματική ευεξία και την εσωτερική δύναμη, επαναφέροντας σε όλα τα κύτταρα τη ζωτική τους ενέργεια. Τέλος, οι πορφυρές πολύτιμες πέτρες, όπως ο αμέθυστος, χαρακτηρίζονται από την υψηλή ενεργειακή τους δόνηση, επιτυγχάνοντας να εξισορροπήσουν περιοχές ενεργητικής δυσαρμονίας. Ο αμέθυστος είναι ιδανική επιλογή λίθου για διαλογισμό, καθώς ανοίγει όλα μας τα πνευματικά κανάλια και λειτουργεί ως ένα συμπληρωματικό θεραπευτικό εργαλείο στη γιόγκα», εξηγεί η ειδικός, και δίνει συμβουλές για τη χρήση τους: «Ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι να τις φοράτε είτε σαν κόσμημα, είτε απλά να το έχετε σε κάποια εσωτερική τσέπη των ρούχων σας. Πολλές φορές, η άμεση εφαρμογή ενός θεραπευτικού κρυστάλλου πάνω σε ένα σημείο του σώματος ή του προσώπου που πάσχει –πονοκέφαλος, τραυματισμός, ξηροδερμία, ερυθριάσεις, κνησμός κλπ.- δημιουργεί ταχύτερη ίαση. Δοκιμάστε ακόμη και να κοιμάστε κοντά τους, τοποθετώντας τους λίθους κάτω από το μαξιλάρι ή στο κομοδίνο και θα ανακαλύψετε ότι οι αϋπνίες θα γίνουν παρελθόν».

THE BEAUTY TEAM