Αποκτήστε υπέροχο ντεκολτέ με τη αυξητική στήθους

ntekolte
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ένας Έλληνας πλαστικός χειρουργός διεθνούς φήμης, εξηγεί όλα τα γιατί και πώς.

«Παρά την οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τους ελληνικούς οικογειανειακούς προϋπολογισμούς επί μια δεκαετία, η αυξητική στήθους παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές αισθητικής παρέμβασης», αναφέρει ο διεθνούς φήμης πλαστικός χειρουργός Δρ. Αποστολος Γαϊτάνης και εξηγεί τους λόγους: «Αναμφίβολα, ένα καλοσχηματισμένο στήθος αποτελεί αιώνιο σύμβολο θηλυκότητας και διακαή επιθυμία κάθε γυναίκας. Αλλά, δυστυχώς, κάποιες έχουν πραγματικά πολύ μικρό στήθος, άλλες εμφανίζουν ορατή ασσυμμετρία, ενώ οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν ραγδαία απώλεια όγκου και σχήματος μετά από μια εγκυμοσύνη ή διαρκείς αυξομειώσεις βάρους, και, φυσικά, με την πάροδο του χρόνου».

Πώς εφαρμόζονται τα ενθέματα σιλικόνης: Κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής επίσκεψης, ο πλαστικός χειρουργός θα καθορίσει τον τύπο το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής καθώς και αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα λίγο μεγαλύτερη περίοδο μετεγχειρητικής ανάρρωσης.

 «Όλα τα ενθέματα για την αυξητική του στήθους αποτελούνται από μία εξωτερική σακούλα, η οποία είναι φτιαγμένη από στερεά σιλικόνη. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενο αυτής της σακούλας. Έτσι, στα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης», λέει ο Δρ. Γαϊτάνης και τονίζει: «Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται από το 1961 και στην Ευρώπη είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ενθέματα, σε ποσοστό 80 – 85% του συνολικού αριθμού ενθεμάτων για αύξηση στήθους».

Όσον αφορά στην διαδικασία της επέμβασης, ο πλαστικός χειρουργός εξηγεί ότι υπάρχουν τρία διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να τοποθετηθεί η μικρή, χειρουργική τομή των 4cm. «Στην μασχάλη (σπάνια), στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και στην υπομάστιο πτυχή, δηλαδή κάτω από το στήθος, που είναι και η πιο συχνή.

H επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα, ενώ η επιστροφή στο σπίτι γίνεται αυθημερόν -αργά το βράδυ- εκτός εάν ο ειδικός συστήσει παραμονή στο νοσοκομείο -για προληπτικούς λόγους- το πολύ μια νύχτα. «Μετά την επέμβαση φοράτε ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν συνεχώς για δύο εβδομάδες πρωί και βράδυ, ενώ στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για ακόμη 2 εβδομάδες. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα», λέει ο Δρ. Γαϊτάνης.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM