Μακιγιάζ στο παρά πέντε

makigiaz-sto-para-pente
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μυστικά που θα απογειώσουν το καθημερινό σας μακιγιάζ ακόμη και όταν έχετε μόνο 5 λεπτά στη διάθεσή σας.

Από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ, όλες οι εργαζόμενες -κυρίως- γυναίκες (και ειδικότερα, μαμάδες) είναι καθημερινά με την ψυχή στο στόμα για να προλάβουν τα πάντα στην ώρα τους. Επιπλέον, έχουν και το ...βραχνά του μακιγιάζ. Και είναι αλήθεια, ότι η διαμόρφωση μιας άψογης εικόνας εκτός από το ότι απαιτεί μια σειρά προϊόντων και αξεσουάρ makeup, με ένα σωρό διαφορετικές διαδικασίες εφαρμογής το καθένα, θέλει και μια σχετική ηρεμία και άνεση χρόνου. Ειδάλλως, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απογοητευτικό.

Αλλά δεν είναι ανάγκη να πνιγείτε στο άγχος, θέλοντας να πετύχετε ένα άψογο look μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η celebrity makeup artist Deanna Melluso, έχει τα μυστικά: «Υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στην ημέρα, που χρειάζεστε να εμφανιστείτε όσο πιο όμορφη γίνεται -επαγγελματικά meeting, επίσημα ραντεβού, βραδινές έξοδοι και καλέσματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι πρέπει να  διαμορφώνετε ένα διαφορετικό μακιγιάζ για κάθε περίσταση ξεχωριστά», λέει η Melluso και εξηγεί: «Επιλέγοντας ένα all-day makeup style, το οποίο μοιάζει περισσότερο φυσικό και λιγότερο “θεατρικό”, κερδίζετε δυο πράγματα: ένα αυθεντικό, προσωπικό στυλ που είναι μέσα στη μόδα, και πολύτιμο χρόνο».

Η makeup artist λέει ότι χρειάζεστε μόνο 5 λεπτά για να διαμορφώσετε το παρακάτω μακιγιάζ με απόλυτη σιγουριά στο αποτέλεσμα, ενώ οι υφές και οι χρωματικές παλέτες που προτείνει θα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

«Πρώτη σας κίνηση είναι να εξουδετερώσετε τις ατέλειες της επιδερμίδας και να αποκτήσετε έναν αψεγάδιαστο καμβά».

- Με ένα πράσινο διορθωτικό στικ καλύψτε τις κοκκινίλες (το κρύο του χειμώνα οδηγεί πολλές επιδερμίδες να κοκκινίζουν) και ταμπονάρετε με το δάχτυλο μέχρι να πετύχετε ένα γκρι χρώμα. Κατόπιν, με ένα σφουγγαράκι απλώστε μια βάση σε μορφή στέρεας κρέμας κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να θερμάνετε το προϊόν ώστε να απλωθεί πιο εύκολα στο δέρμα. 

«Για να σταθεροποιήσετε το μακιγιάζ, εφαρμόστε πούδρα με μεγάλο πινέλο, αλλιώς κάποια στιγμή βγαίνουν τα έλαια της βάσης και το μακιγιάζ δείχνει σπασμένο», συμβουλεύει η Melluso.

- Φροντίστε να επιλέξετε μια απόχρωση πούδρας κοντά στο φυσικό σας χρώμα, καλύπτοντας όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

«Αν το δυνατό σας σημείο είναι τα χείλη σας, τότε επενδύστε σε μια σκούρα μπορντό απόχρωση στο κραγιόν σας και ήδη θα είστε μέσα στη μόδα. Τα χείλη στο χρώμα του κόκκινου κρασιού ήταν το σήμα κατατεθέν σε αρκετά ντεφιλέ, όπως του Louis Vuitton, του Fendi και της Vera Wang», λέει η ειδικός.

«Το cat-eye look είναι ιδaνικό για χειμερινό μακιγιάζ ματιών, ωστόσο πρέπει να περιβάλλεται από φωτεινότητα», τονίζει η Melluso.

- Δημιουργήσετε μια πλατιά γραμμή, λυγίζοντας πλάγια το eyeliner στο τελείωμα και κατόπιν εφαρμόστε ελάχιστη ποσότητα μάσκαρας και στις δύο βλέφαρα, δημιουργώντας μια ανάλαφρη εκδοχή smokey eyes (είναι must σε συνδυασμό με σκούρα χείλη και λευκό δέρμα).

- Επιλέξτε σκιές ματιών σε ζεστές αποχρώσεις, που κινούνται γύρω από γήινα ροζ, καφεκόκκινα και θερμές τερακότες -όπου όλες μαζί μπορούν να προσφέρουν ατελείωτους συνδυασμούς- συν μια δόση από καθαρή γήινη δύναμη, που θα φωτίσει το βλέμμα σας: μεταλλικό φινίρισμα.

THE BEAUTY TEAM