Ben Gorham: ο δημιουργός της μοντέρνας έννοιας της πολυτέλειας

ben-gorham-o-dimiourgos-tis-monternas-ennoias-tis-poluteleias-dimiourgos-tis-monternas-ennoias-tis-poluteleias User
ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πώς ένας καλλιτέχνης της ζωής «γέννησε» την πιο αισθαντική αντίληψη για το συναίσθημα.

Απομνημονεύστε αυτό το όνομα: Byredo. Πρόκειται για το πιο ανερχόμενο ευρωπαϊκό luxury brand αρωμάτων, που ιδρύθηκε στη Στοκχόλμη το 2006 από τον Ben Gorham, με τη φιλοδοξία να «μεταφράσει» αναμνήσεις και συναισθήματα σε προϊόντα και εμπειρίες.

Αλλά ας πάμε την ιστορία απ’ την αρχή.

Σουηδός στην καταγωγή, γεννημένος από Ινδή μητέρα και Καναδό πατέρα:Ο Ben Gorham (πρώην μπασκετμπολίστας) μεγάλωσε μεταξύ Τορόντο, Νέα Υόρκης και Στοκχόλμης, και, εντέλει, αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Στοκχόλμης με πτυχίο στις εικαστικές τέχνες. Μια τυχαία συνάντηση με τον θεατρικό συγγραφέα Pierre Wolff έπεισε τον νεαρό τότε Ben, ότι θα προτιμούσε να δημιουργεί αρώματα παρά πίνακες.

Ωστόσο, η λέξη Byredo, του είχε κολλήσει στο νου. Χωρίς κάποια τυπική εκπαίδευση στον τομέα της αρωματοποιίας, άρχισε να δημιουργεί συνθέσεις για να εκφράσει τα δικά του συναισθήματα και τις οσφρητικές του επιθυμίες. Αυτή η προσωπική προσέγγιση οδήγησε στη δημιουργία μοναδικών, μοντέρνων αρωματικών συνθέσεων από πρώτες ύλες, άριστης ποιότητας που προέρχονταν από την Γκρας της νότιας Γαλλίας. Ο Gorham, χάρη στο προσωπικό του στιλ και τη σύνδεσή του με τη μόδα και τις τέχνες, κέρδισε την αναγνώριση από πολλά διεθνή περιοδικά, με το δημιουργικό του ταλέντο να εκφράζεται δυναμικά μέσα από τη συλλογή δερμάτινων ειδών Byredo, με μοναδικό design φτιαγμένο με την πιο εκλεπτυσμένη Ιταλική δεξιοτεχνία.

Λίγα χρόνια μετά, έως σήμερα: Ο οίκος Βyredo, με ορμητήριο το Flagship Strore, στην οδό Lexington του Λονδίνου, επανεφευρίσκει τον κόσμο της πολυτέλειας μέσα από μια νέα προσέγγιση, όπου η δημιουργία καθοδηγείται από τα συναισθήματα, εκφράζοντας το πλήρες και απέραντο σύμπαν του brand, χρησιμοποιώντας υλικά άριστης ποιότητας και σχεδιαστικές λεπτομέρειες υψηλού επιπέδου, με σκοπό να πυροδοτήσει μια ανανεωμένη προσέγγιση στη σύγχρονη πολυτέλεια. Ο Gorham δημιουργεί και αναπτύσσει μια γκάμα προϊόντων όπως αρώματα, αντικείμενα για το σπίτι, δερμάτινα είδη και αξεσουάρ τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 40 χώρες, μέσα από ένα υπερπολυτελές αποκλειστικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα Βyredo  διατίθενται αποκλειστικά στο πολυκατάστημα attica golden hall & στο www.atticabeauty.gr.

ΤΗΕ ΒΕΑUTY TEAM