Πότε μια οδοντόκρεμα μπορεί να σας χαρίσει αληθινά ένα ολόλευκο χαμόγελο;

plusimo-dontion-odontokrema
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αποκαλύπτουμε τα επιστημονικά μυστικά, που διαχωρίζουν τις οδοντόκρεμες ασφαλούς λεύκανσης από όσες, πιθανώς, φθείρουν τα δόντια σας.

Μια απλή επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ θα σας βάλει σε μέγα δίλημμα: από τόσες οδοντόκρεμες λεύκανσης που κατακλύζουν τα ράφια, ποια είναι εκείνη που θα σας χαρίσει αστραφτερό χαμόγελο, χωρίς να βάλετε τα -κατά τα άλλα- υγιή δόντια σας σε ρίσκο; «Μήπως δεν θα έπρεπε καν να αναζητάτε τέτοια προϊόντα στο σούπερ μάρκετ, αλλά να αναζητούσατε την ιδανική λύση λεύκανσης δοντιών με ένα βούρτσισμα, στο φαρμακείο σας;», λέει o Dr. Richard Marques, celebrity οδοντίατρος με έδρα το Λονδίνο, και εξηγεί: «Αν κατανοήσετε ότι ελάχιστα από αυτά τα ευρείας κατανάλωσης προϊόντα περιέχουν πραγματικά δραστικά συστατικά που δε φθείρουν τα δόντια, τότε η επιλογή της κατάλληλης λευκαντικής οδοντόκρεμας θα γίνει ευκολότερη, επειδή ακριβώς, η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των προϊόντων λεύκανσης για τα δόντια έγκειται στα ενεργά συστατικά που περιέχουν».

Όπως λέει ο ειδικός, υπάρχουν οδοντόκρεμες λεύκανσης που αφαιρούν τους λεκέδες, χρησιμοποιώντας σκληρά λειαντικά συστατικά τα οποία γυαλίζουν τα δόντια αλλά με την πάροδο του χρόνου τα κάνουν ευαίσθητα. «Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέξετε οδοντόπαστα με σύνθεση στηριγμένη στη σύγχρονη τεχνολογία των πατενταρισμένων κόκκων πυριτίου που εξασφαλίζει τη μέγιστη λευκαντική και καθαριστική δράση, χωρίς να διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών.Για πιο δύσκολες περιπτώσεις, με ιδιαίτερα θαμπό χαμόγελο εξαιτίας της κακής στοματικής υγιεινής, του καπνίσματος, του καφέ και των τροφών με χρωστικές, συνιστάται οδοντόπαστα που συνδυάζει τους κόκκους πυριτίου με την ειδική μπλε χρωστική που δίνει άμεσα και ορατά λευκότερο αποτέλεσμα, επίσης χωρίς να φθείρει το σμάλτο. Γιατί, υγιές σμάλτο σημαίνει υγιή δόντια για περισσότερα χρόνια».

 Τι αξία μπορεί να έχει μία οδοντόκρεμα που λευκαίνει αλλά δεν προστατεύει τα δόντια; Σύμφωνα με έρευνες, η πιο συχνή ανεπιθύμητη αντίδραση μετά τη χρήση οδοντόπαστας λεύκανσης είναι η ευαισθησία των δοντιών και των ούλων. Αυτό σημαίνει σίγουρα, ότι δεν χρησιμοποιείτε το σωστό προϊόν. Ο Dr. Marques τονίζει: «Γι’ αυτό, η λευκαντική οδοντόπαστα που θα επιλέξετε πρέπει επιπρόσθετα να προστατεύει από πέτρα και ουλίτιδα, να καταπολεμά τη μικροβιακή πλάκα και να αποτρέπει τη δημιουργία μεμβράνης μικροβίων». Ιδανική επιλογή, με βάση τη συμβουλή του ειδικού, είναι μια οδοντόκρεμα με συνδυασμό ειδικής μπλε χρωστικής και κόκκων πυριτίου (αποκλειστικότητα των ερευνητικών εργαστηρίων της Frezyderm) για άμεσο και ορατά λευκότερο αποτέλεσμα, που δεν διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών, ενώ παράλληλα καταπολεμά τη μικροβιακή πλάκα, αποτρέπει τη δημιουργία μεμβράνης μικροβίων και προστατεύει από την τερηδόνα.«Επιπλέον, ένα φθοριούχο στοματικό διάλυμα με σύνθεση εμπλουτισμένη με οργανικό άλας καλίου, αποτελεί μια ενδεδειγμένη επιλογή για την καθημερινή φροντίδα των ευαίσθητων δοντιών αμέσως μετά το βούρτσισμα», προσθέτει ο Dr. Marques. Σύμφωνα με έρευνες, η εξειδικευμένη δράση του αντιμετωπίζει άμεσα την υπερευαισθησία των δοντιών, προσφέροντας αντιφλογιστική και αντιμικροβιακή δράση συνδυαστικά με προστασία από την τερηδόνα και δροσερή αναπνοή για ώρες μετά.

THE BEAUTY TEAM