Ναξιώτικα βότανα, ομοιοπαθητική και luxe design στο κέντρο της Αθήνας

the-naxos-apothecary-project
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

To The Naxos Apothecary project περιμένει στην καρδιά της πόλης.

Το παλαιότερο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Αθήνας, που μετονομάστηκε σε φαρμακείο ΚΟΡΡΕΣ το 1991 με έδρα το Παγκράτι, μεταφέρθηκε πρόσφατα στην καρδιά της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 3-5 & Βουλής), σε έναν χώρο που προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες σε όσους αγαπούν τα μυστικά των ελληνικών βοτάνων. To The Naxos Apothecary συνδυάζει την ομοιοπαθητική, τη φυτοθεραπεία, τα μοναδικά ελληνικά βότανα και τα φυσικά καλλυντικά, προσφέροντας υπηρεσίες που ξεκινούν από την παρασκευή ομοιοπαθητικών φαρμάκων, τη δημιουργία προσωποποιημένων φυσικών καλλυντικών λύσεων, έως την προσφορά ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και εξατομικευμένων διατροφικών σκευασμάτων.

Σημείο αναφοράς είναι -φυσικά- η Νάξος, με απώτερο στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων, παράλληλα με την αξιοποίηση των βιολογικών βοτάνων της ναξιώτικης γης στην υπηρεσία της υγείας, της ευεξίας και της νεότητας του δέρματος μέσα από έναν ολιστικό τρόπο προσέγγισης. Το The Naxos Apothecary είναι ταυτόχρονα και ένας τόπος συνάντησης επιστημόνων υγείας, ερευνητών και βιο-καλλιεργητών, μέσα από σειρά αφιερωμάτων, ομιλιών και workshops γύρω από τα βότανα, την ομοιοπαθητική, τα φυσικά καλλυντικά και τη διατροφή.

Τα «ανοιχτά» εργαστήρια, είναι το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του The Naxos Apothecary: Επισκέπτες, αλλά και περαστικοί γίνονται παρατηρητές της δημιουργίας ομοιοπαθητικών και γαληνικών σκευασμάτων, φυτικών εκχυλισμάτων και λαδιών, καθώς τα σύγχρονα εργαστήρια -που έχουν σχεδιαστεί βάσει αυστηρών προδιαγραφών ασφάλειας και ποιότητας- γίνονται για πρώτη φορά πρωταγωνιστές και «βιτρίνες» του χώρου. Στο εσωτερικό επικρατεί το λιτό, βιομηχανικό design, οι καθαρές γραμμές, το λευκό χρώμα, το μέταλλο και το μασίφ ξύλο. Υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο χώρο συνδέονται και με τη λαϊκή αρχιτεκτονική της Νάξου, ισορροπώντας περίτεχνα την αυθεντικότητα και ποίηση ενός ελληνικού νησιού με το αυστηρό επιστημονικό προφίλ των εργαστηρίων.

Στους φιλόξενους χώρους του The Naxos Apothecary, μπορείτε να καθίστε στις vintage σχολικές καρέκλες γύρω από τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια, ανακαλύπτοντας μυστικά γύρω από τα αρώματα, τις κρέμες προσώπου, τα σαπούνια, τα κεριά, αλλά και τα ελληνικά βιολογικά βότανα υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού.

Η ομώνυμη σειρά προϊόντων (The Naxos Apothecary), περιλαμβάνει tailor-made κρέμες προσώπου βασισμένες σε αρωματικά αποστάγματα αυτών ακριβώς των πολύτιμων βοτάνων, φέροντας ονομασίες χωριών της Νάξου, με σκοπό να σας ταξιδέψουν νοερά στις εικόνες και τις μνήμες τους.

THE BEAUTY TEAM